Zen-gevoel in eigen tuin: zo doe je dat

Ahh, de lente. Geniet van extra ontspanningsmomentjes in je tuin nu het buiten zo lang licht is. Tover je tuin of terras met deze vijf tips om tot een echte oase van rust! (vtwonen samen met Hanolux)

Solid stoel, Torsa tafel (Manutti bij Hanolux)

Nomad Easy chair van Tribú
Nomad Easy chair, Senja sofa, Monsieur Tricot verlichting (Tribú bij Hanolux)

1. Comfort aan de top

Plaats comfort bij het uitkiezen van je terrasmeubelen op de eerste plaats. Je tuin of terras kan er misschien wel mooi uitzien – en dat staat natuurlijk op de tweede plaats – maar je moet er eerst ook wel degelijk tijd wíllen doorbrengen. Bij de nieuwe tuinmeubelencollectie van Hanolux staat comfort voorop: denk aan diepe zetels met dikke kussens om in onderuit te zakken. Verder buiten relaxen als de zon onder is? Met decokussens, sfeerverlichting, een buitendeken of een terrasverwarmer blijft het buiten gezellig en comfortabel warm.

2. Less is more

In Japan noemen ze de lege plaats tussen de dingen ‘Ma’. Die leegte zorgt voor rust in de geest en staat voor de plaats waar nieuwe, creatieve ideeën kunnen ontstaan. Durf te spelen met Ma in je tuin en vul niet elke centimeter met decoratieve tierelantijntjes. Een tuin vol bloempotten en 101 verschillende bloemen en planten is écht gezellig, maar helemaal zen word je er niet van. Voor een rustig gevoel in je hoofd ga je ook voor een rustige beplanting en inrichting.

Elio armchair, Illum tafel (Tribú bij Hanolux)

3. Rust voor je ogen

Kans is groot dat je meerdere keren per dag op een gsm- of computerscherm kijkt, wat erg vermoeiend is voor je ogen. Gun ook je ogen wat rust en ga bij de inrichting van je tuin of terras voor zachte, natuurlijke kleuren zoals beige, bruin, zanderig roze of groentinten. Ook het gebruik van ronde, organische vormen en natuurlijke materialen zorgt voor een rustgevend effect. Wij zijn fan van de Elio fauteuil van Tribù bij Hanolux. Ronde vormen, handgeweven zitting en een omlijsting van teakhout: natuurlijker kan het niet!

Solid stoel, Torsa tafel (Manutti bij Hanolux)

Het gebruik van ronde, organische vormen zorgt voor een rustgevend effect.

4. Privacy

Je wil je niet bekeken voelen terwijl je geniet van een glaasje limonade en een goed boek. Zorg daarom voor minstens één hoekje in je tuin waar je volledige privacy hebt. Je hoeft daarbij niet met klassieke scheidingswanden te werken; je kan ook voor bomen, struiken, bloempotten met hoge planten of een houten raster met een klimplant ertegen gaan die je niet uit je groene dagdroom halen. Bovendien vormen planten een goede buffer tegen lawaai van buitenaf, zoals van drukke autowegen. Geniet van de stilte!

Tao tafel, Tosca stoelen (Tribú bij Hanolux)

5. Schaduw

Geniet van de zon deze lente, maar vergeet ook niet dat de zomer eraan zit te komen: weet je nog, die hittegolven? Zorg voor een plekje in de schaduw waar je kan ontspannen tijdens de zomerse hitte zonder je zorgen te hoeven maken om zonnebrand. Een parasol is daarbij de meest voor de hand liggende keuze, maar ook een boom met een dicht bladerdek of een houten pergola zijn leuke natuurlijke zonneschermen.

Over Hanolux

Bij Hanolux vind je alles voor je tuin en terras: van meubelen tot tuinverlichting en -verwarming tot wellness artikelen. Ontdek hun assortiment in hun showroom – de grootste van Belgie! – in Turnhout of ga langs voor advies van hun outdoorexperten.

nog meer: wooninspiratie