Zo kies je de juiste ramen

Een van de belangrijkste dingen tijdens een verbouwing: ramen kiezen. Het lijkt op het eerste gezicht misschien een eitje, maar een weloverwogen keuze maken kan best lastig zijn. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van ramen tijdens je verbouwing? Wij helpen je alvast op weg met deze tips.

In samenwerking met Aliplast

De Max Light ramen van Aliplast laten maximaal licht binnen.
Desender uit Gistel (fotograaf: Nick de Combel)
Je kan de Max Light ramen van Aliplast perfect laten aansluiten bij de stijl van je woning.
Alu Xtra uit Nijlen

Veel lichtinval

Of je nu een bescheiden rijtjeshuis opknapt of een vrijstaande woning vanaf nul opbouwt, nadenken over de lichtinval is heel belangrijk. Voldoende daglicht zorgt er namelijk voor dat we ons zowel mentaal als fysiek goed voelen en dat ook de planten in huis goed tot hun recht komen. Met het Max Light-gamma speelt Aliplast Aluminium Systems hier handig op in. Deze ramen hebben smalle aluminium profielen waardoor het licht maximaal naar binnen kan, zonder op isolatie in te boeten.

Verschillende stijlen

Aan het (ver)bouwen van een woning gaat vaak een lang en intensief denkproces vooraf. Wanneer dan eindelijk alle knopen doorgehakt zijn en het design bepaald is, wil je die stijl het liefst overal doortrekken. Kies daarom voor ramen die aansluiten bij het ontwerp van de woning. Weet je niet waar te beginnen? Via de productconfigurator van Aliplast vind je in enkele klikken het type raam dat perfect bij de nieuwe woning past. Het nieuwe Max Light-gamma komt in vier verschillende stijlen: Max Light Modern (eenvoudig en strak), Max Light Invisible (waarbij de vleugel verborgen is), Max Light Design (perfect voor wie houdt van minimalistisch en strak) en Max Light Steel (met een industriële look).

De aluminium ramen van Aliplast zijn volledig recyclebaar.
Van Doorslaer uit Breendonck

Denk duurzaam

Onder het motto van ‘lang leve de natuur’, worden vaak ook op het gebied van bouwen en verbouwen duurzame keuzes gemaakt. Zo vind Aliplast het heel belangrijk om circulair te bouwen, dat betekent: materialen herstellen en hergebruiken als grondstof. De aluminium ramen zijn dus volledig recyclebaar zonder aan kwaliteit te verliezen. Je hoeft het trouwens niet enkel voor de natuur te doen, duurzame ramen zijn degelijk en blijven jarenlang in optimale staat waardoor je op lange termijn kosten bespaart. De investering waard dus!  

Onderhoud

Geen zin om bij het ramen lappen ook nog eens telkens de profielen mee te nemen? Kies voor bouwstoffen die weinig onderhoud vragen. Gepoedercoat aluminium is zo’n onderhoudsvriendelijke oplossing. Het materiaal kan tegen een stootje en je hoeft het maar zo’n twee tot vier keer per jaar goed te poetsen met een speciaal product. Bovendien zorgt de poederlaag ervoor dat je raam niet verkleurt door het zonlicht en je bij Aliplast kan rekenen op 25 jaar kleurgarantie. Zo ben je zeker dat de lak van de ramen een kwarteeuw lang in topconditie blijft.

Over Max Light van Aliplast

De aluminium ramen uit de Max Light-serie brengen op minimalistische wijze hoogwaardige thermische isolatie en comfort samen. Door de vier verschillende afwerkingen is er voor elke bouwstijl een gepast raamtype. Ga langs bij een Aliplast-verdeler in de buurt en laat je informeren.

nog meer: wooninspiratie