Zes voordelen van houten jaloezieën in huis

Nog op zoek naar raamdecoratie voor je woning? Niet simpel hé? Wij helpen je een handje en bespreken hieronder de voordelen van de laatste trend op vlak van raamdecoratie: houten jaloezieën. (promotie)

1. Puur natuur

De botanische trend toont aan dat we verzot zijn op natuurlijke elementen in huis. En welke raamdecoratie past daar beter bij dan houten jaloezieën? Daar haal je de natuur echt mee binnen. Bovendien heeft hout een warme en luxueuze uitstraling waardoor je je interieur extra gezellig maakt.

2. Budgetvriendelijk

Ook houten schutters zijn tegenwoordig een trend, maar die zijn wel veel duurder. Reken op 450 euro per vierkante meter. Met een prijs vanaf 180 euro per vierkante meter (prijs van INSIDE Blinds) zijn houten jaloezieën dus een goedkoper alternatief. Nog een andere reden waarom ze goed zijn voor je portemonnee is hun isolerend functie. In de zomer houdt het hout de warmte buiten en vice versa in de winter. Een lagere energierekening is verzekerd.

3. Gemakkelijk te onderhouden

Zie je jezelf al latje per latje schoonmaken? Nee toch?! Houten jaloezieën zijn net heel snel en gemakkelijk te onderhouden. Je doet ze volledig dicht en gaat er dan overheen met een natte doek. Daarna draai je de lamellen in de andere richting en doe je hetzelfde. Klaar is kees!

houten jaloezieën

4. Privacy én zonlicht filteren

Nog een voordeel van houten jaloezieën is dat je ze tot op de millimeter kunt bijregelen. Hierdoor kan je op elk moment van de dag kiezen hoeveel privacy je wilt en bepaal je zelf hoeveel zonlicht er binnen mag. Dat is met rolgordijnen, overgordijnen of vouwgordijnen wel anders…

5. In elke ruimte

Houten jaloezieën zijn geschikt voor elke ruimte, ook in de badkamer en de keuken, want ze zijn vochtresistent. Voor de badkamer kies je best exemplaren die ook tegen de warmte kunnen. Een aluminium bovenbak is ook een troef: die kan niet roesten!

6. Volledig op maat

Houten jaloezieën zijn verkrijgbaar in tientallen kleuren, van spierwit en beige tot zwart. Je kunt ook kiezen voor jaloezieën waarbij je de houtnerf nog ziet. Uiteraard worden ze op maat gemaakt. Er zijn lamellen van 50 millimeter en van 63 millimeter en in totaal kan je jaloezie tot drie meter breed zijn. Bij INSIDE Blinds heb je nog de keuze tussen een ladderband in een decoratieve stof of een klassieke ladderkoord. En heb je geen zin om de jaloezieën handmatig te bedienen, dan kies je voor een gemotoriseerde versie.

Bron: in samenwerking met INSIDE Blinds

nog meer: wooninspiratie