Welke badkamerstijl past bij jou?

Verbouwplannen voor je badkamer? Of gewoon eeuwig op zoek naar inspiratie? Ontdek hier de badkamerstijl die bij je aansluit en creëer de perfecte zen-plek. (promotie)

minimalisme wit grijs

Minimalisme

Strakke lijnen, een open gevoel en kwaliteitsvolle materialen maken de kern uit van deze stijl. En ook de badkamer ontsnapt niet aan deze stijl. Bedoeling is om de ruimte zo optimaal mogelijk te benutten met zo weinig mogelijk meubilair. Zo creëer je licht en rust én is je badkamer makkelijk in onderhoud. Minimalistische badkamers staan trouwens niet automatisch gelijk aan duur. Badkamerspecialist X2O heeft bijvoorbeeld de lijn Mitra by Balmani: strak meubilair in matte of hoogglanslak tegen een betaalbare prijs.

Kenmerken: maagdelijk wit in contrast met zwart, diepgrijs of met hier en daar een kleuraccent, hoogglanslak en functioneel meubilair zoals een inloopdouche, een vrijstaand bad en strakke naadloze wastafels.

Ideaal voor: wie houdt van orde, rust en een strakke look.

scandinavisch badkamer x2o

Scandinavisch

De trendy, Scandinavische stijl doet haar intrede in de badkamer. Ook hier is minimalisme het uitgangspunt (lees: véél wit en functioneel meubilair), maar dan met natuurlijke materialen zoals hout of marmer. Denk bijvoorbeeld aan een houten vloer of meubel zonder grepen in combinatie met een marmeren inloopdouche of marmeren wastafels. Inspiratie vind je bijvoorbeeld bij de meubelreeks Spinto by Balmani, exclusief verdeeld door X2O.

Kenmerken: maagdelijk wit in contrast met licht hout, hoogglanslak, zwarte of pastelkleurige accenten, glas.

Ideaal voor: liefhebbers van de minimalistische stijl die toch wat warmte willen in hun interieur.

industrieel zwart badkamer

Industrieel

Beton zie je tegenwoordig in keukens, vloeren, wandtegels en accessoires en het past ook naadloos in de badkamer. X2O heeft bijvoorbeeld de Balmani Xcentra in ‘Concrete Oak’: de look van beton, met een afwerking die aanvoelt als echt hout. Speel verder met ruwe materialen en verschillende texturen voor een badkamer met industriële allures. Hou de ruimte zo open mogelijk, om het loftgevoel compleet te maken.

Kenmerken: robuuste materialen zoals beton, baksteen en ruw hout, veel ruimte en licht, gedempte kleuren met eventueel felle accenten.

Ideaal voor: wie houdt van een stoere look, met veel ruimte en licht.

In samenwerking met: X2O

nog meer: wooninspiratie