Een nieuw bed kiezen. Waar let je op?

Blogger Marij vond boxsprings nooit heel erg mooi of stylish en daarom kozen zij en haar vriend altijd voor een alternatief. Tot voor kort… want met de nieuwe Lifestyle by vtwonen collectie van Swiss Sense stelde ze de perfecte boxspring op maat samen, van kleur tot pootje, en is ze overstag. (in samenwerking met Swiss Sense)

Ik heb boxsprings nooit heel erg mooi of stylish gevonden, eerder wat lomp en grof. Daarom kozen mijn vriend en ik tot voor kort toch altijd voor een alternatief. Bij de keuze van een bed stonden de looks in eerste instantie altijd voorop. Hoe heerlijk een bed ook zou liggen, als hij niet fijn zou zijn om naar te kijken kwam ‘ie de slaapkamer niet in! Ons eerste bed kreeg ik van Evert voor mijn verjaardag. Hij was van hout en de (showroom) matrassen kregen we er gratis bij, kun je het je voorstellen? Maar zo begin je natuurlijk als je jong bent, en wat een lief cadeau…

Een krakend gouden bed

Het bed ging best een tijd mee tot mijn oog een paar jaar later viel op een heel tof goudkleurig metalen bed. Ik was verkocht! Ontzettend blij was ik met deze nieuwe aanwinst maar het bed begon al snel flink te kraken. Dit gekraak werd steeds erger en we lagen ons regelmatig te ergeren in bed. Gekraak en ergernis is wel het laatste dat je wilt ervaren in bed, dus ik ging toch overstag. Een boxspring zou onze slaapkamer betreden. We kozen voor een eenvoudig model bij Ikea en maakten zelf een hoofdbord van mdf. Met hippe pootjes eronder was er niets mis met ons nieuwe bed. Ik moet toegeven, deze matrassen lagen een stuk lekkerder. Uiteindelijk is je nachtrust toch best belangrijk. Nog veel meer dan hoe stylish verantwoord je bed is, laat daar geen twijfel over zijn. En gelukkig kunnen deze twee dingen ook goed samengaan.

Swiss Sense X vtwonen

Tot dan toe geen vuiltje aan de lucht! Totdat ik benaderd werd door Swiss Sense & vtwonen. Samen ontwikkelden zij namelijk een prachtige, veelzijdige en eigentijdse slaapcollectie. Van deze mix&match collectie ging mijn hart direct sneller kloppen… De lompe, grove boxprings zijn echt verleden tijd en hebben plaatsgemaakt voor moderne, kleurrijke en stijlvolle modellen. Vooral het ranke metalen frame en de pootjes geven de bedden een luchtige uitstraling. Door het mix&match aspect kun je jouw boxspring compleet finetunen naar eigen smaak. Precies dit mochten ik en Evert nu doen voor deze leuke samenwerking. Dit aanbod konden we niet weerstaan.

Bezoek showroom

Voor het eerst in ons leven (ja echt) bezochten wij een beddenzaak, en wel de showroom van Swiss Sense in Villa Arena. We werden hartelijk ontvangen door de vrolijke verkoper Serdar die ons als eerst een lekker kopje koffie aanbood. Serdar hielp ons stap voor stap om de perfecte boxspring samen te stellen en nam de tijd voor ons. Zo fijn om hulp te krijgen bij het kiezen van een boxspring, zeker door iemand die overduidelijk kennis van zaken heeft. Het werd hem al snel duidelijk dat het verstandig zou zijn om te beginnen met de looks van ons bed, meteen ook het leukste gedeelte wat mij betreft.

Model en hoofdbord kiezen

De Lifestyle by vtwonen collectie is gebaseerd op vijf verschillende slaapstijlen: Pure Basic, Lazy Loft, Soft Modern, Eclectic Retro en Chic Classic. Bij deze vijf verschillende stijlen passen de volgende boxsprings: Thyme, Pepper, Cinnamon, Sage en Ginger. Alles binnen deze collectie is naar eigen smaak te mixen en matchen. We bekeken de verschillende modellen in de showroom, de stofstalen en de kleuren voor het frame. Als eerste maakten we een keuze uit de verschillende hoofdborden. Al snel ging mijn voorkeur naar het hoofdbord van Sage, een strak hoofdbord met afgeronde hoeken en drie knopen. De subtiele retro look waar ik van houd, maar wel in een modern jasje, leuk! Evert was gelukkig snel overtuigd.

Stof en frame kiezen

Vervolgens kozen we de stof waar de boxspring mee zou worden gestoffeerd. In de showroom hangen alle stofstalen aan ringen die je gemakkelijk even over een hoofdbord kunt leggen of bijvoorbeeld bij een moodboard kunt houden. Als kleurliefhebber spraken de kleurrijke stoffen mij natuurlijk ontzettend aan. Toch besloot ik, met het oog op de lange termijn, voor een neutrale kleur te kiezen. Mezelf kennende kunnen de kleuren en aankleding van de slaapkamer nog weleens veranderen. Wel zo fijn als ik in de toekomst nog alle kanten op kan en lekker kan blijven veranderen! Ik koos dus voor de stof “Cube 804” in de kleur “Light Grey”. Deze stof heeft een velvet look en een subtiel patroon dat denk ik ontzettend mooi staat op het hoofdbord en makkelijk is te combineren.

Als laatste kozen we de kleur van het frame en de type pootjes. Je kunt binnen deze collectie kiezen voor vier kleuren staal met poedercoating; zwart, antraciet, champagne en zachtgroen. Daarnaast kun je kiezen uit drie types voor de pootjes: de Track, de Angle en de Edge. Wij kozen voor het type pootje Edge in de kleur antraciet. De Edge pootjes zijn schuin en geven de boxspring een speelse touch. Nu was het tijd voor serieuzere zaken…

Matras en topper kiezen

Hoe kies je nou het perfecte matras en de perfecte topper? Wij hadden eigenlijk geen idee. Daarom was het zo fijn om eens echt de aandacht en tijd te krijgen bij het maken van deze keuzes. We begonnen met de matrassen en hadden de keuze uit medium of firm. Evert en ik probeerden beide matrassen uit en hadden al snel een voorkeur. Serdar zag al gauw welk matras voor ons geschikt was. Hij keek naar de stand van onze heupen, schouders en nek en of deze in balans waren. Belangrijk is dat de wervelkolom een zo recht mogelijke lijn vormt als je op een matras ligt. Ik koos voor medium en Evert koos voor firm. Nu de topper nog.

Bij de keuze van een topper kun je het zo gek maken als je wilt. Kies je voor een stevige topper of juist een zachte en veerkrachtige? Vind je het fijn als de topper koel aan blijft voelen, zelfs in de zomer? Hebben natuurlijke materialen jouw voorkeur vanwege allergieën en hoe is de ventilatie en vochtregulatie? Wij kozen na veel uitproberen voor de Aeromax Nature topper. Een topper met goede ondersteuning, goede ventilatie, anti-allergisch en perfecte warmteregulatie. Maar bovenal lag hij ook gewoon heerlijk!

En nu wachten

Als laatste was er nog de optie om te kiezen voor een elektrisch verstelbare bedbodem. Eerlijk gezegd is dit in ons geval echt een overbodige luxe, maar bij de gedachte kregen we al een glimlach op ons gezicht. Toen we de afstandsbediening in onze handen hadden en het matras omhoog kwam bij de rug en voeten, was deze bescheiden glimlach inmiddels veranderd in een grote grijns… Het was wel duidelijk, hier werden we allebei gewoon hartstikke blij van! We kunnen eigenlijk niet wachten tot ons nieuwe bed in de slaapkamer staat, maar we zullen nog even geduld moeten hebben. Des te groter is de pret als de boxspring eenmaal geleverd wordt.

MY ATTIC

Oh Marie

Marij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.be/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog MY ATTIC.

Bron: in samenwerking met Swiss Sense

nog meer: wooninspiratie