Esoleren: een mooie winterjas voor je huis

Door de gevel van je huis te esoleren – dat is isoleren aan de buitenkant – bespaar je in één klap heel wat op je maandelijkse energiefactuur. Je draagt je steentje bij aan de leefbaarheid van onze planeet én je gevel krijgt een volledige make-over naar jouw smaak en stijl. Net een mooie winterjas voor je huis dus! (promotie)

Esoleren: nóg beter dan isoleren

Als je esoleert, pak je je huis in met E-Board. Dat is een isolerende laag op de buitengevel van je huis. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf te installeren of met de hulp van een aannemer. E-Board beschermt je huis tegen invloeden van koude en warmte en zorgt ervoor dat zo weinig mogelijk energie verloren gaat. Hetzelfde principe als isoleren dus, maar dan aan de buitenkant. Het resultaat is een huis dat het hele jaar door aangenaam voelt: lekker koel in de zomer en gezellig warm in de winter. Je verliest er geen centimeter woonoppervlakte mee, het systeem is 100 procent waterdicht en je bespaart er heel wat euro’s mee uit.

Volledige make-over

Maar het leukste en misschien wel belangrijkste voordeel van esoleren is dat je huis er een volledig nieuwe look mee krijgt. Bovenop E-Board komt namelijk een baksteenafwerking die je zelf kiest. Er bestaan veel verschillende kleuren, stijlen en afwerkingen. Zo is esoleren ook de perfecte manier om eindelijk verlost te geraken van die eeuwige ouderwetse gevel of om de achterbouw te verbinden met je oorspronkelijke woning.

Welke look kies je?

Kies je voor strak en modern? Landelijk? Eerder nostalgisch? Ga je voor een klassieke rode baksteen, beige of voor diepgrijs? Kies je voor één kleur of ga je voor een mix? Hou in elk geval altijd het totaalplaatje van je huis voor ogen. De stijl en kleur van je voordeur en ramen, de inrichting van je (voor)tuin, de stijl van de oprit: ze bepalen mee het uitzicht en de gevel sluit er dus best bij aan. Geen idee welke richting je uit wil? Loop eens rond in de buurt en ga op zoek naar stijlen die je leuk vindt.

Kies de juiste voeg

De voeg bepaalt grotendeels het aanzicht van je gevel. Voor elke baksteenkleur is er een passende voegkleur. Lichter, donkerder of dezelfde kleur als de steen: het effect is elke keer anders. Een voegloos effect gaat ook.

Mix & match

Durf te spelen met verschillende stijlen en afwerkingen naargelang de vorm en indeling van je huis. Een aanbouw kan gerust in een totaal andere kleur en de achtergevel hoeft niet hetzelfde te zijn als de voorgevel. Door verschillende stijlen te combineren maak je jouw huis helemaal eigen en zorg je net voor een verrassend effect.

In samenwerking met: www.esoleren.be

nog meer: wooninspiratie