Kleurencombinaties die het goed doen in de winter

Wat zijn nou echt winterse kleurencombinaties? Je zou denken dat je het dan meteen in de donkere hoek moet zoeken en alleen maar kiest voor warme tinten. Maar je voelt hem al aankomen: niets is minder waar. Wij zijn er vandaag om je het tegendeel te bewijzen. Deze drie kleurencombinaties doen het goed in de winter… en ze zijn allemaal heel verschillend!

houten eettafel
Abstract schilderij van Patrick van Riemsdijk (patrickvanriemsdijk.com). Op maat gemaakte tafel van frakéhout, prijs op aanvraag (@takumi_interior). Tamegroute-vaas, klein € 115,-, groot € 138,- (householdhardware.nl). Houten armstoelen Detjer Office Chair, € 425,- (casagitane.com). Hanglampen Multi Lite Pendant Large Brass van Gubi, € 839,- (nordicnew.nl). Vintage jaren 70-vaas € 50,- (vandijkenko.nl). Witte kunststof stoel Panton Chair van Verner Panton uit 1974, € 750,- (neeflouis.nl). Donkerbruine keramische borden Home Chef, diep € 16,95, plat € 17,95 (hkliving.nl). Betonnen wijnkoeler € 149,- (serax.com). Bruin/beige gestreept kussen 50×60 cm € 149,-, bruin/beige gestreept kussen, 60×40 cm € 149,- (couleurlocale.eu).

Royal

Een kleurencombinatie die het eigenlijk altijd goed doet, maar al helemaal in de winter is donkerblauw met goud. Deze combinatie geeft ieder interieur een bijna koninklijke sfeer en past daarna goed bij het winterse seizoen. Blauw is namelijk een koele kleur, wat aansluit op het winterse weer. Daarnaast brengt goud juist een klein beetje warmte in de mix.

LEES OOK
Planten in de winter: deze bloeien in de tuin of op het balkon

Down to earth

Voor deze variant van de beste winter kleurencombinaties gaan we terug naar de natuur en mixen we dat met heel veel warme elementen. Waar moet je aan denken? Als basiskleur gaan we voor rood, het liefst bordeauxrood. Dit combineren we met aardse tinten zoals bruin en beige. Hierdoor ontstaat er een prachtig luxe, maar ook warm kleurpalet. Perfect voor de koude winterdagen!

There’s light in the dark

Je kunt het ook juist over een andere boeg gooien en veel lichte kleuren kiezen. Juist kleuren zoals lichtgrijs, lichtblauw, beige en wit kunnen een fijne tegenhanger van de donkere dagen zijn. Want dat het buiten laat licht en weer vroeg donker wordt, hoeft niet te betekenen dat dat thuis ook zo hoeft te zijn, toch? Voeg in plaats van warme tinten wel een paar sfeerlampen en kaarsen toe (zoals deze rustgevende geurkaars van Rituals).

nog meer: wooninspiratie