Patroon om een wieg te bekleden

Wil je jouw baby in een wieg leggen die van generatie op generatie doorgegeven wordt? Dan is het wel zo fijn om hem opnieuw te bekleden. Hieronder vind je allerlei informatie over stoffen en patronen voor de wieg.

Wieg bekleden patroonPatroon

Romantische bekleding

Hou je van roezels en een romantische uitstraling? Bekijk dan eens het patroon Burda van de Patronenwinkel. Met dit patroon tover je de wieg om in een romantisch bedje. Met een hemel, bekleding en een matrasovertrek. Natuurlijk in een stof naar keuze.

Wieg bekleden patroon

Op het internet zijn er weinig patronen te vinden voor het bekleden van een wieg. Kijk of je de oude bekleding nog hebt en gebruik die als uitgangspunt. Je kiest natuurlijk wel een leuk en hip stofje uit bij De Stoffenkraam. Torn de bekleding los en leg deze op een lap stof. Neem voor de zekerheid aan alle kanten enkele centimeters meer stof. Zo herstel je de wieg weer in oude staat, maar met een nieuwe stof.

Geef het uit handen

Ben je zelf niet zo handig? Maar wil je toch een wieg opnieuw bekleden? Kijk dan eens bij Studio Zanoni. Daar bekleden ze de wieg voor je in een stof naar keuze en je hebt een oude wieg zo weer helemaal opgeknapt. Uiteraard kunnen ze daar van dezelfde stof lakens en gordijnen maken.

De leukste patronen voor een ledikant

Bij Naaipatronen kan je allerlei patronen bestellen voor de babykamer. Zoals plaids, kussens en accessoires. Ook patronen voor de bekleding van ledikanten vind je daar. Erg leuk om zelf mee aan de slag te gaan.

Eisen

Een wieg die al generaties meegaat, kan zo zijn beperkingen hebben. Lees dus eerst het artikel wieg voor alle eisen die er aan een verantwoord bedje zitten. In dit artikel vind je ook adressen voor het kopen van de leukste wiegen.

nog meer: wooninspiratie