7 tips voor de ideale thuiswerkplek

Het mooie aan een thuiswerkplek is dat hij niet op een kantoor hoeft te lijken. Niks systeemplafond, niks saaie mappen. Maak met een paar persoonlijke ingrepen een inspirerende werkhoek. Met deze 7 tips creëer je de ideale thuiswerkplek!

1. Rommel uit het zicht

Geen thuiswerkplek zonder bureau of tafel. Ook al heb je niet veel ruimte, een hoek in huis kun je al snel omtoveren tot thuiswerkplek. Het fijnste werk je natuurlijk zonder te veel afleiding. Door onnodige spullen achter kastdeuren of in een paar manden op te bergen creëer je meer rust.

2. De juiste zit

Wanneer je dag in, dag uit thuis werkt, is een traditionele, ergonomische bureaustoel op wielen praktischer. Ergonomisch of niet, het is ook fijn als je stoel er mooi uitziet en helemaal bij je interieur past. Wij hebben alvast een selectie fijne én mooie bureaustoelen voor je samengesteld.

3. Fijn uitzicht

Een werkplek is meer dan alleen een bureau, dus ga aan de slag met decoreren. De wand erboven vraagt om een prik- of magneetbord en kantoorartikelen wil je ergens in opbergen. Als opbergen dan toch moet, doe het dan op een smaakvolle en creatieve manier. Gebruik bijvoorbeeld een designvaasje als pennenbak. En nergens staat geschreven dat een schilderij aan de muur moet. Door een kunstwerk waar je je hart aan verloren hebt op je bureau neer te zetten, geniet je er optimaal van. Dat is nog eens werken in stijl.

4. Mooi licht

Mooi woord, ‘bureaulamp’, maar dat betekent natuurlijk niet dat die lamp óp het bureau móét staan. Op een kleine vintage secretaire is dat zelfs zonde van de ruimte. Het is belangrijk dat werklicht goed op het bureau valt. Het hoeft daarom ook niet bij één lamp te blijven. Denk creatief, pak bijvoorbeeld het oude nachtlampje erbij voor goed leeslicht.

5. Benut je ruimte

Voor een werkplek hoef je geen aparte kamer in te nemen. Een ongebruikte hoek op de overloop is soms al genoeg, zeker als je er iets moois van maakt. Deze minimalistische werknis heeft bovenkasten in wit gelakt hout en een complete memowand van underlayment, met haken voor tape en een schaar. En om je scherp te houden: een vintage schoolstoel.

6. Maak het persoonlijk

Waar begint een thuiswerkplek? Waar jij dat wil! Of dat nu een hoekje aan de eettafel, een grote werkkamer of een klein bureautje in je slaapkamer is. Markeer je werkzone bijvoorbeeld met een rij knipsels en vergeet de persoonlijke foto’s en planten niet. De plantenregel luidt: er is altijd en overal wel ergens plaats voor planten.

7. Denk in oplossingen

Heb je geen ruimte voor een apart bureau in huis? Denk dan in oplossingen. Deze zwevende houten vakkenkast is bergruimte en bureau ineen. Zo heeft het maar een klein plekje nodig. Het enige wat je nog nodig hebt, is wat simpele styling: een lamp, stoel en mand bijvoorbeeld. Benieuwd hoe je dit bureau zelf maakt? Hier vind je de DIY-video.

nog meer: wooninspiratie