Het tapijt: onmisbaar in ieder interieur

Een tapijt het perfecte item om mee te beginnen als je een ruimte gaat stylen. Bij het kiezen van een tapijt kun je bedenken welke kleuren je mooi vindt in je interieur en wat de balans hiervan gaat worden. Kies een effen kleur voor een rustig effect. Houd je van meer pit, dan kan een patroontje geen kwaad.

vtwonen weer verliefd op je huis aflevering 7 seizoen 13 | stylist Eva in Uithoorn | vloerkleed

Lekker warm aan je voeten

Hoogpolig of laagpolig, een tapijt is lekker warm onder je voeten. Of je nu aan de eettafel zit of op de bank: gooi die schoenen of sloffen lekker uit en verberg je tenen in de zachte stof. Tip: leg een kleedje naast je bed neer, zodat je voeten niet meteen de koude vloer raken als je opstaat.

Tapijt maakt één

Een tapijt maakt van een paar losse meubels in de ruimte meteen een gezellig geheel. Leg er een onder je salontafel bij de zetel en een fijn zitje is geboren. Met een tapijt laat je ook de verschillende kleuren in je interieur op één plek samenkomen.

Persoonlijkheid

Met een tapijt kun je lekker experimenteren. Een felle kleur, een gezellig patroontje, of juist een effen kleur: de stof van een tapijt kan eigenheid aan je interieur meegeven. Leg meerdere exemplaren op de grond voor een speels effect.

Tip: Met onze vtwonen collectie tapijten ontwerp je gemakkelijk een tapijt op maat. De vtwonen vloerkleden en tapijt collectie is verkrijgbaar bij speciaalzaken. Alle informatie over vloerkleden en tapijt op maat vind je hier.

Geluid dempen

Net als gordijnen, kussens en andere stoffen zijn tapijten heel fijn om een ruimte minder hol te laten klinken. Dus heb je hoge plafonds, een minimalistische inrichting of veel ramen in huis, dan kan een tapijt wonderen doen voor de geluidsbeleving in huis.  

nog meer: wooninspiratie