Vloeren kiezen

Van zacht tapijt tot strakke tegels en van hout tot gietvloeren. Een vloer voor elke smaak en elk budget. Kies uit linoleum, vinyl, gietvloeren, tegels, tapijt, laminaat of hout.vloeren

1 Linoleum & vinyl

Zowel linoleum als vinyl hebben voor- en nadelen. Een groot nadeel bij linoleum is dat het niet verhuisbaar is, het wordt gelijmd. Vinyl heeft als nadeel dat het niet repareerbaar is. Beide zijn goedkoop, duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en ook nog eens geluiddempend. Handig wanneer je kinderen hebt. De trends in gladde vloeren zijn natuurlijke tinten van bruin tot olijfgroen, afgewisseld met bijvoorbeeld antraciet en paars.

Kijk voor mee informatie over vinyl vloeren bij:

2 Gietvloeren

Gietvloeren verschillen in kwaliteit en daarmee ook in prijs. Het nadeel, net als bij linoleum, is dat een gietvloer niet verhuisbaar is. Krasgevoeligheid en lichte verkleuring van de vloer zijn kleine, maar geen ernstige nadelen. De voordelen zijn makkelijk onderhoud, waterdicht, sterk en duurzaam en ook nog eens overal toepasbaar. En daarom is een kunststof of industriële gietvloer dé trend van dit moment: strak, sterk en duurzaam.

Kijk voor mee informatie over gietvloeren bij:

3 Tegels

Bij tegels denk je misschien meteen aan een badkamer of keuken, maar tegels kunnen ook mooi in een woonkamer staan. Hoewel tegels niet verhuisbaar zijn, zijn ze wel overal toepasbaar. Daarnaast zijn ze ook erg gemakkelijk schoon te houden en dier- en kindproof. Trends in tegelvloeren zijn de kleuren zwart, antraciet en grijs en de extra grote of extra kleine formaten (mozaïek).

Kijk voor mee informatie over tegel vloeren bij:

4 Tapijt

Tapijt is er in vaste vloerbedekking of als tapijttegels. Het is gemakkelijk te verhuizen en erg gemakkelijk schoon te maken. Mocht je vloerbedekking niet meer te redden zijn, dan kun je het altijd vervangen. In de winter is het lekker warm aan je voeten en is ook nog eens geluiddempend. Nadeel is dat tapijt niet duurzaam is en heel vlekgevoelig, hoewel er steeds betere schoonmaakmiddelen zijn. Als je allergisch bent voor stof: niet doen! De trends in tapijt zijn gevlochten structuren en bv. een slimme verwerking van tapijtdraden voor een speciaal effect.

Kijk voor mee informatie over tapijt vloeren bij:

5 Laminaat

De keuze in laminaat wordt steeds diverser en het is ook nog eens gemakkelijk te leggen. Het enige nadeel van laminaat is dat het erg gehorig is. Daarentegen zijn er veel voordelen, het is goedkoop en gemakkelijk te onderhouden. Het is ook overal toepasbaar, verhuisbaar en kleurt mooi mee onder invloed van zon en licht. De trend in laminaat is een gladde, glanzende laminaatvloer met brede stroken, afgewerkt met een blanke hoogglans acryllak.

Kijk voor mee informatie over laminaat vloeren bij:

6 Hout

Houten vloeren gaan een leven lang mee. Het nadeel is dat wanneer je eenmaal voor een bepaalde afwerking gekozen hebt deze definitief is. Daarnaast kan een houten vloer verkleuren, is het niet waterbestendig en wel gehorig. Het voordeel van hout is duurzaamheid, gemakkelijk te onderhouden, overal toepasbaar en beschadigingen kunnen weggeschuurd worden. De trends in houten vloeren zijn oud hout, veel grijs, wit, en diepzwart. Daarnaast ook zaag- en schuurmethodes voor speciale effecten.

Kijk voor mee informatie over houtenvloeren bij:

nog meer: wooninspiratie