Vandaag gaan we lekker lummelen

De een noemt het lanterfanten, de ander aanrommelen en wij noemen het lummelen. De zondag is de uitgelezen dag om zonder enig doel te doen waar je zin in hebt. En dat kan dus van alles zijn. Netflixen, die stapel kranten lezen, gele bladeren uit de kamerplant vissen, je favoriete croissants halen en wie weet in de middag nog even richting bos of strand. Na zo’n dagje lummelen kun je die volle agenda op maandag met gemak weer aan.

vtwonen 10-2021 | witte bank met antraciet vloerkleed en bruin plaid | een dag lekker lummelen
Wollen karpet Nature cord antraciet melé vanaf € 735,- M.m.v. letoile.store (bruin-wit kussen, plaid), homestede (salontafel), zarahome.com (keramieken vaas op bruine salontafel, stenen vaas op bank met gevlochten zitting, houten opbergbox, slippers), homestede (houten bank met gevlochten zitting), vantil.nl (voetenbank), sissy-boy.com (kom). Overig privébezit.

Lummelen is goed voor je

In de rat race die het leven heet, is een dag uitloggen helemaal geen slecht idee. Alsmaar doorgaan zonder ooit te pauzeren leidt je zo richting burn-out en daar zit niemand op te wachten. Voel je dus ook niet schuldig als je aan het einde van de dag geen idee hebt wat je nou eigenlijk hebt gedaan. Dan heb je het dus juist goed gedaan, snap je?

Van een dag lummelen en aanklooien krijgt je brein trouwens ook een flinke boost. Alan Lightman, hoogleraar menswetenschappen aan het Massachussets Institute of Technology (MIT) heeft er zelfs een heel boek over geschreven. Volgens de wetenschapper zorgt een te drukke leefstijl voor schade aan ons vermogen om na te denken en te fantaseren.

Uitgebreid ontbijten

Begin de relaxdag met een uitgebreid ontbijt. Of brunch, wat je wilt. Eet vooral waar je doordeweeks niet aan toekomt als je snel-snel aan het werk moet. Pers sinaasappelen uit, spel de krant van voor naar achter en vice versa en laat je gedachten alle kanten op gaan. Gebruik voor al dit lekkers natuurlijk je mooiste servies, wat ook daar knapt een mens van op.

Verder lummelen

Na het ontbijt ligt de rest van de dag nog open en over de invulling hoef je niet na te denken. Even voor je uitstaren zorgt voor de meest briljante ingevingen. Wordt het een middag bingen, tuinieren of muziek luisteren? Een lekkere stoel, zachte kussens en een warm plaid zorgen ervoor dat je lekker blijft zitten waar je zit en bovendien je huis weer echt als een thuis ziet.

En ben je uitgehangen, dan heb je misschien ondertussen genoeg ideeën gekregen voor het avondeten.

Badderen

De ultieme plek om te lummelen is de badkamer. Of je nu een douche of bad hebt, met een spa-middag kom je helemaal ontspannen de dag door. Even de nagels een nieuwe kleur geven, eindelijk tijd voor een masker en daarna met een bruisbal of je favoriete douchegel kopje onder. Trakteer jezelf op de allerzachtse handdoeken en een fijne badjas om de rest van de dag in verder te rommelen.

nog meer: wooninspiratie