Het perfecte tuinfeest in 4 stappen

Nu Koning Winter zich intussen heeft teruggetrokken, dromen wij al over warme zomerdagen. Maar eerst een frisse tussenstop: de lente. Het ideale moment om de deur naar het terras open te zetten en in fijn gezelschap gezamenlijk een flinke portie vitamine D op te nemen. Lentekriebels gekregen? Volg dan dit stappenplan voor het ultieme tuinfeest.

1. Heerlijk vertoeven

First things first, een gezellige zitplek moet dé troef zijn van jouw tuinfeest. Op zoek naar de juiste tuinmeubels? Eerder gaven we al enkele tips om die zoektocht makkelijker dan ooit te maken. Met enkele kussens, een plaid of vacht, creëer je dan weer een leuke hoek waarin je uren samen kan vertoeven tot de zon ondergaat. Ga voor een gezellige bank maar vergeet zeker geen stoelen om iedereen rond de (bijzet)tafel te krijgen.

2. Hapje en drankje

Geen bar? Niet getreurd. Met een leuke trolley of bijzettafel kom je er ook wel. Style ze met een glazen karaf, enkele chique glazen en een old school flessenkoeler. Pssst, vergeet de hapjes niet! Handig aan zo’n minimalistische bar is dat je ‘m zo weer kwijt kan én hij is verplaatsbaar. Wil je er echt voor gaan en de handen uit de mouwen steken? Maak dan je eigen buitenkeuken met dit stappenplan. Voor de echte levensgenieters!

3. Groen geluk

Het gras is misschien wel groener aan de overkant, maar met enkele tropische planten tover jij jouw dorre tuin in een wip om tot een groen paradijs. Akkoord, bloemen zijn prachtig maar je waant je pas echt in de natuur wanneer je omgeven wordt door planten die naast je omhoog kruipen. Daarnaast absorberen de planten het geluid van de omgeving en zuiveren ze de lucht, win win!

4. Onder de sterrenhemel

Een avond afsluiten onder de sterrenhemel is zo gepiept met een lichtsnoer die je spant over de breedte van je terras. Met enkele lampionnen creëer je dan weer een dromerige setting waar je uren kan vertoeven. Bomen of planten aanwezig in je liefelijke tuin? Ideaal, want ook deze kan je met lichtelementen laten opleven. Op tafels of krukjes kan je dan weer windlichten en kaarsjes plaatsen voor een extra warm gevoel.

nog meer: wooninspiratie