Felle kleuren en veel groen: maak je terras zomerproof

Het stralende weer van de voorbije dagen doet ons al dromen van zwoele zomeravonden. Hoog tijd om wat voorbereidingen te treffen!

Felle kleuren

Na pastelkleuren gaan we volop voor felle kleuren in onze tuin. Dé kleur voor 2019 is dan ook Living Coral: een levendige koraaltint met een gouden ondertoon. Het kleureninstituut Pantone omschrijft koraal als een kleur die energie en levendigheid met zich meebrengt. En laat dat nu net zijn wat we nodig hebben na een stressvolle werkdag. Ook sfeerverlichting mag je niet verwaarlozen. Met lampionnen of lichtslingers in felle kleuren heb je zo het gevoel dat je op een Pinterestwaardig feestje bent. Mag het wat meer zijn? Verf dan één van je muren in koraal. Zo heb je meteen het gevoel dat je op een terrasje zit in het tropische Havana. Vakantie in eigen tuin? Check!

Groen genot

Groen is onmisbaar, zowel in onze tuin als op het terras. Ze zorgen voor rust, koelte en zuiveren de lucht. Exotische planten zoals de limoen – en sinaasappelplant versterken niet alleen het vakantiegevoel, je houdt er ook wat lekkers aan over. Plaats ze in een kleurrijke bloempot of rotan mand om de tropische vibes te behouden. Plaats ze niet meteen in volle zon, maar laat ze een weekje in (half)schaduw staan. Zo krijgen ze de tijd om zich aan te passen aan het Belgische weer.

Aan tafel

We zijn het er allemaal over eens, er bestaat niets beter dan ontbijten onder een stralende zon. Hoe je een sprookjesachtige tafel kan creëren, kon je eerder al lezen in onze DIY. Maar hou je toch meer van een tafel vol kleur die meteen in het oog springt? In vtwonen editie 2 legden we uit hoe je je servies bewerkt met nagellak. Dat gaat heel eenvoudig: giet een flesje nagellak in een bakje met warm water, prik erin met een satéstokje, dop je keramische tas in het water en laat het drogen. Decoreer de rest van je tafel met opvallende bloemen in zwarte, matte vaasjes en koperen bestek. Een unieke tafelsetting in een nog mooiere zomertuin. Waar kunnen we wat extra zon bestellen?

Bron: beeld 1 – Fotografie Luc Roymans | beeld 2 – fotografie Marij Hessel | beeld 3 – Fotografie Jonah Samyn

nog meer: wooninspiratie