Het buitentapijt als eyecatcher op je terras: zo style je ‘m

Als er één item is dat je terras, balkon of binnenkoer opfleurt, is het wel het buitentapijt. Schuif het onder het tuinmeubilair en het tapijt zorgt er – net als in huis – voor dat de ruimte één geheel wordt. Het oogt gelaagd en maakt je terras ‘af’. Als je nog nooit een buitentapijt hebt gehad, is dit het uitgelezen moment om dat toch eens te proberen.

Vlekbestendig & kleurvast

Een buitentapijt is de ideale oplossing voor oneven tegels, droge grond en onkruid: leg er een tapijt over en er is niks meer van te zien. Dan is het wel belangrijk voor een exemplaar te gaan dat de verschillende elementen goed doorstaat. Niemand zit te wachten op een vervaagd of beschimmeld tapijt. Een tapijt van polypropyleen is daarom een goed idee. Dat is solide materiaal, gaat lang mee en voelt tegelijkertijd zacht aan blote voeten. Daarnaast neemt het amper vocht op, is het vlekbestendig en kleurvast. Dat betekent dat zo’n tapijt prima bestand is tegen een Belgische regenbui.

Bohemian

Als je de tuin een zomers gevoel wil geven, is een bohemian thema een goede optie. Met lantaarns, lichtsnoeren, lampionnen, kleur en verschillende texturen kom je al een heel eind. De look maak je af met een buitentapijt met een etnische print. Je hebt zo het hele jaar rond de mooiste setting voor een tuinfeest. Kans bestaat wel dat vrienden nu nooit meer weggaan.

Grafische print

Is Scandinavisch meer je ding? Een tapijt met een grafische print maakt een stoere binnenkoer wat zachter. Bovendien is het ook geen overbodige luxe als je buiten een koude gietvloer hebt. In een smalle ruimte kun je meerdere tapijten neerleggen om de ruimte open te breken. Zo kan je ook verschillende plekken binnen de tuin ontwerpen: een hoekje waar je heerlijk kan relaxen, een hoekje waar de barbecue aan gaat en vrienden onderuit zakken.

Surfplank

Ook al woon je niet in de buurt van het strand; met een beetje fantasie kan je wel datzelfde gevoel nabootsen. Zet een surfplank ter decoratie tegen de muur (ook al surf je niet), maak gebruik van verweerd hout en kies voor nautische kleuren als wit en blauw. Alleen die frisse zeewind moet je er zelf bij denken.

nog meer: wooninspiratie