Geef je vensterbank wat extra liefde met deze 3 trucs

Je ziet ‘m meteen als je naar binnen kijkt of uit het raam tuurt: de vensterbank. Helaas zijn ze soms een doorn in het oog of worden ze juist verstopt achter gordijnen en een hoop accessoires. Zonde! Want ook in een huurhuis of tijdelijke woning verdient de vensterbank het om op te vallen.

Vensterbank | Gedecoreerd met bloemen in vazen
De potten in de vensterbank zijn vintage.

Inpakken maar

Een vensterbank met een effen oppervlak? Dan kun je ‘m met plakfolie een compleet andere look geven. Deze folies zijn bij iedere bouwmarkt te koop in diverse kleuren en dessins: van natuursteen tot betonlook. Deze optie is super huurwoning-proof, want bij een verhuizing trek je de folie er gewoon weer vanaf. Zorg bij het opplakken voor een scherp mesje en ga niet aan de haal met een schaar: een strak resultaat vraagt om precisie.

Lik verf

Schilder de vensterbank in een mooie kleur. Laat hem blenden in het interieur met een neutrale tint of maak er een flinke blikvanger van. Bij een muur met een opvallende kleur kan het een prachtig en warm effect geven wanneer de vensterbank en kozijnen worden meegeschilderd in dezelfde kleur of een ton-sur-ton tint. Of hij nu van hout of steen is: maakt niks uit, je kunt het allebei schilderen. Check van tevoren welke soort verf het mooiste resultaat geeft.

LEES OOK

Het visitekaartje van een huis: zo style je de vensterbank

Overzetstuk

Een kant-en-klaar overzetstuk is de perfecte optie om een vensterbank te verbloemen. En bij een doorleefd of veel te klein exemplaar – zonder ruimte voor accessoires – vaak ook de enige. Deze overzetstukken zijn in allerlei formaten en materialen te koop bij de bouwmarkt en te bevestigen met dubbelzijdige tape. Niemand die het ziet. Past er geen standaard formaat tussen de kozijnen? Dan kun je een opzetstuk ook op maat laten maken. Hier hangt natuurlijk wel een wat hoger prijskaartje aan.

nog meer: wooninspiratie