Breng de natuur naar binnen met takken decoratie

Takken kun je heel goed als decoratie gebruiken in huis. Kale takken zijn sober maar stijlvol. Meer kleur? Verf de takken in vrolijke kleuren. Takken decoratie brengt de natuur in huis.

Takken decoratie

Takken versiering

Ga op een zonnige winterdag het bos in om dood hout te zoeken. Verzamel  takken met een mooie vorm die bijna wit zijn van nature, zorg dat de de takken goed droog zijn of laat ze drogen. Eventueel kun je de vorm nog wat bijsnijden met een scherp mes. Schroef aan één kant een oogje of haakje in de tak. Hang hem met een touwtje aan het plafond. Een simpele en originele versiering. Maak bijvoorbeeld een eenvoudig stilleven met gedroogde takken, door gedroogde takken met bladeren in flessen te zetten.

Functionele takken decoratie

Takken hoef je niet alleen als decoratie te gebruiken, ze kunnen ook functioneel zijn. Maak van takken bijvoorbeeld een kapstok, kijk daarvoor bij tak als kapstok. Of gebruik een tak als roede in de kledingkast en hang er je kleerhangers aan. Of wat denk je van een bloesemtak als sieradenhouder?

Kerststuk van takken

Schik de takken zoals op de foto en gebruik het als kerststuk. Dit kerststuk kun je tot ver in januari laten staan. De droge takken uit de tuin hebben een grafische uitstraling als je ze tegen een witte muur plaatst. Versier hem met industriële decoraties en dennentakjes in doorzichtige katoenen zakjes.

Gek op takken? Kijk dan eens op Myhomeshopping.nl voor allerlei takken decoraties.

Bron: Fotografie Photo Wichmann en Bendtsen Photography

nog meer: wooninspiratie