Trend: hoe integreer je velvet in je interieur?

Velvet is helemaal terug van weggeweest! We zien de stof de laatste maanden overal opduiken. Door de juiste combinatie scoor je ongetwijfeld met deze zachte trend.

Wat is velvet?

Voor eens en voor altijd het verschil tussen fluweel, velvet en velours uitgelegd. Eigenlijk is velvet gewoon de Engelse benaming voor fluweel. Verder verschillen velvet en velours niet veel van elkaar. Het verschil zit ‘m enkel in de samenstelling en afwerking, waardoor de stof een andere look kan hebben. That’s it!

Velvet in jouw interieur

Met velvet geef je dankzij zijn luxueuze uitstraling een koninklijk karakter aan de ruimte. Enkele kussens, een stoel of een poef zijn al genoeg om helemaal mee te zijn met de trend. Heb je thuis een industrieel interieur? Dat kan soms wat kil overkomen. En dan is velvet dé oplossing! Velvet gaat die kille sfeer tegen en voegt elegantie toe in je interieur. Maar ook in een Scandinavisch interieur staat de stof prachtig. Combineer met een lichtere houtsoort om een goed evenwicht in je interieur te behouden.

Blikvangers

Voor sommigen heeft velvet misschien nog een oubollige bijklank, maar door ‘m toe te passen in een opvallende kleur breng je het materiaal helemaal naar het hier en nu. Een warme okergele zetel staat prachtig tegen een donkere muur. Heb je een voorkeur voor neutrale kleuren? Ga dan voor een poederroze model. Of wat dacht je van petrolgroen en marineblauw? Deze kleuren stralen pure luxe uit. Ze combineren goed met gouden accenten.

Onze velvet favorieten

Bron: 1. styling Fietje Bruijn – fotografie Barbara Kieboom | 2. styling Marianne Luning – fotografie Barbara Kieboom

nog meer: wooninspiratie