4x woonidee: een evenwichtig interieur met blank hout

Een huis van top tot teen bekleden in blank hout eentonig? Absoluut niet. Geen materiaal is zo veelzijdig als hout. Het is hard met een zacht karakter, passend bij zowel oude als moderne woonstijlen en statisch met een bewegelijke uitstraling. Katharina en Elisabeth laten in hun boomhut zien wat het materiaal te bieden heeft. Kijk en leer. 

Eiken houten zitplek | vtwonen 13-2020
Wanden en vloer van vurenhout. Kruk uit de oude boerderij. Linnen kussens van Leitner Leinen, wollen kussens van Loden Steiner. Matras en wand bekleed met loden (een typisch Tiroolse waterdichte uit wol vervaardigde stof). Lamp Ikarus.
Eiken hout | vtwonen 13-2020
Oude stoel, zelf opgeknapt en geschilderd. Beddengoed Kitzmüller. Netten Seilerei Voigt.

Dennengroen

Deze zithoek, die uitgebouwd kan worden tot logeerbed, doet denken aan een knusse grot. Met zachte stof aan alle kanten is dit de ideale plek om op te warmen na een lange dag in de sneeuw. De dennengroene kleur staat fantastisch bij het blanke hout: als combinatie bootsen de twee een naaldbos na.

Netten

Onverwacht: een net van touw doet prima dienst als trapleuning en matcht super met het blanke hout. Een mooie en veilige oplossing wanneer hout te massief en glas te modern of kostbaar is. Het net van touw geeft het stijve hout een bewegelijk en luchtige randje en de doorkijk blijft behouden.

Met deze stylingtips geef je het interieur warmte met hout.

Badkamer | vtwonen 13-2020
Op de vloer en wanden steenverf Terra Stone. Handdoeken Vossen, herkomst overige items onbekend.
Eiken hout | Keuken | vtwonen 13-2020
Keuken ontworpen door
de man van Elisabeth en op maat gemaakt door een lokale timmerman. Marmeren keuken-
blad Italian Natural Stone van Granit Picasso. Servies Piana van Lambert. Keramieken hert Gollhammer.

Serene sfeer

Deze badkamer ademt een rustgevende sfeer en heeft daar niet veel voor nodig: het is de kunst van de eenvoud. In plaats van tegels is er in de badkamer gebruik gemaakt van een vinylvloerverf in een zachte tint die lijkt op het blanke hout. Zo wordt de stijl van de boomhut doorgetrokken en ontstaat er een evenwichtige sfeer.

Contrast

In de keuken kozen Katharina en Elisabeth voor een stevige tegenhanger: een Italiaans marmeren blad. Het zwarte marmer voegt een vleugje luxe toe aan de basic en pure keuken. Tip: door de rest van de keuken van hetzelfde materiaal te maken als de wanden – in dit geval blank hout – worden verschillende onderdelen één geheel.

nog meer: wooninspiratie