Wat je moet weten over een stootkussen ledikant

Het wil nog wel eens gebeuren dat tijdens het slapen het speentje of het favoriete knuffeltje door de spijltjes van het ledikant valt. Dit kan een hoop onnodig gehuil veroorzaken. Een oplossing kan een hoofdbeschermer ofwel stootkussen zijn. Je leest hier alles over wat je over dit kussen moet weten.stookussen ledikant

Stootkussen ledikant

Het is vrij snel duidelijk dat de meningen over een hoofd- of stootkussen in het ledikantje verschillen. Enerzijds beschermd het stootkussen het hoofdje en de armen van de baby tegen de spijltjes van het ledikant. Anderzijds wordt het stootkussen als gevaarlijk bevonden, omdat het een verstikkingsgevaar kan zijn.

Veilig slapen

Anel heeft daar een oplossing op gevonden. Zij hebben een systeem bedacht waarmee de warmte van het beddengoed beter wordt afgevoerd: het Safety-Vent® systeem. Dit maakt de hoofdbeschermers veiliger omdat het systeem aan de voor- achter en bovenkant is aangebracht. Wanneer de baby met het gezichtje tegen de beschermer aan ligt, kan er alsnog vrij geademd worden. Meer over de werking van dit systeem kun je lezen op hun website.

Babykameraankledingen

Het merk Anel heeft complete babykameraankledingen in verschillende leuke thema’s. Bijvoorbeeld het thema Pooh Bear grijs of Nijntje Retro. De babykameraankledingen zijn compleet van dekbedovertrek tot hemeltje en van hoofdbeschermer tot boxkleed en gordijn.

Stootkussen

Wanneer de baby wat ouder en sterker is, is een stootkussen in het bedje minder gevaarlijk. Hij wordt bevestigd aan de spijlen van het ledikant, waardoor er niks meer doorheen kan vallen. Je kunt de stootkussens vinden bij Fun4babies. Ook bij Baby Dump vind je vrolijke hoofdbeschermers voor in het wiegje, in verschillende kleuren en thema’s.

Laat je voor het aanschaffen van een hoofdbeschermer / stootkussen dus nog wel goed inlichten over de kwaliteit en veiligheid van het kussen.

Bron: Anel

nog meer: wooninspiratie