Een stoere, industriële slaapkamer inrichten

Geef bij het inrichten van je huis aandacht aan de slaapkamer. Hoewel we hier overdag weinig vertoeven, verdient ook deze ruimte in huis een mooie inrichting. Natuurlijk kennen we de witte en romantische slaapkamer, maar waarom niet gaan voor een stoere, industriële slaapkamer? Laat je inspireren en ga direct zelf aan de slag!
Gaaf! Een industriële slaapkamer

Beton en staal: een gouden combinatie

Beton en staal: dé ingrediënten die bij uitstek geschikt zijn om je slaapkamer, en iedere andere ruimte in huis, een industriële uitstraling te geven. Deze ruwe materialen maken van jouw slaapkamer een stoere ruimte. In combinatie met glazen en houten woonaccessoires maak je het industriële plaatje helemaal compleet. Kies bijvoorbeeld voor glazen hanglampen met een mooie kooldraad. Heel stoer, maar door het warme licht ook heel sfeervol.

Gaaf! Een industriële slaapkamer

Groen in de slaapkamer

Om je industriële slaapkamer warmte en gezelligheid mee te geven, is het belangrijk om te spelen met de juiste accessoires, materialen en kleuren. Met een donkere tint op de muren, zoals antraciet, donkergroen of zelfs zwart, creëer je al gemakkelijk een behaaglijk gevoel. Gecombineerd met planten versterk je dat gevoel nog eens. Vul de kamer verder met persoonlijke items in.

Gaaf! Een industriële slaapkamer

Het juiste bedtextiel

Juist in een industriële slaapkamer is het kiezen van het juiste slaaptextiel heel belangrijk. Bedenk van tevoren goed welk effect je wilt bereiken. Wil je het industriële sfeertje van je slaapkamer helemaal doorvoeren of wil je juist met het gebruik van je dekbedovertrek het geheel wat zachter maken? Wat je ook kiest, vrijwel alles past in een industriële slaapkamer. Grafische prints, felle kleuren of zelfs een bloemenprint: het kan allemaal.

Shop alles voor je industriële slaapkamer

Lockerkast van New Routz, hanglamp van Lucide, wandrek van Triv, wandklok van Karlsson, industrielamp van Het Lichtlab, vloerkleed van Vloerkledenwinkel, stoel van Bahne, kussen van HKliving, mand van Menu en trolley van Clayre & Eef.

nog meer: wooninspiratie