Vrolijke trend: smiley accessoires zijn een hit

Van nieuwe accessoires in huis maakt het hart van iedere interieurliefhebber steevast een sprongetje. Maar deze trend tovert direct een lach op je gezicht. Want smiley accessoires zijn een grote hit en maken van iedere ruimte direct een stijlvolle happy place.

Smileys in huis vtwonen
vtwonen 04-2020 | styling Cleo Scheulderman | fotografie Jeroen van der Spek

Een fijn thuis

Je huis is een plek waar je tot rust komt, waar je je geborgen en veilig voelt en waar je de mooiste herinneringen maakt met de mensen van wie je houdt. Je interieur is daar een weerspiegeling van en laat precies zien van welke dingen jij blij wordt. Of dit nou gaat om de meest kleurrijke accessoires, minimalistische kunst of opvallend behang: de kans is groot dat je persoonlijkheid thuis duidelijk naar voren komt.

Vrolijke trend

Wanneer je toe bent aan een extra vrolijke noot in huis, maar niet direct een grote verbouwing wilt doen, kun je je hart ophalen met de trend van het moment. ‘T is de vrolijkste trend van dit jaar, kunnen we wel zeggen. Smiley accessoires zijn namelijk een hit, en zorgen voor een lach op ieders gezicht.

LEES OOK
Binnenkijken in een kleurrijk familiehuis

Smiley accessoires

De lachende gezichtjes duiken in allerlei vormen en maten op, waardoor ze ondanks hun specifieke kleur en uiterlijk in vele interieurs passen. Smiley accessoires zijn er in kleine vorm, zoals een kleine lamp, een onderzetter of een kandelaar, of groter geschut in de vorm van bijvoorbeeld een tapijt met lachend gezicht.

Minimalistisch

Omarm de trend op minimalistische wijze door een hoek in huis te decoreren met een vrolijk accessoire. Een kandelaar met smiley of bijvoorbeeld een sieradendoosje voorzien van grote lach, maken al gelijk een verschil. Wanneer je opvallend geel te heftig vindt, kun je ook voor de zwarte variant gaan. Style het met de regel van drie af met een hoge kaars en een koffietafelboek voor een evenwichtig, stijlvol hoekje.

Opvallender

Mag het groter? Dan is een vloerkleed naast je bed of en opvallende poster aan de muur voorzien van smiley een goed idee om deze trend in huis te halen. Omdat deze items geel en gewaagd zijn, houd je de rest van de ruimte het liefst ietwat rustiger. Wil je toch een kleurrijker geheel? Kies dan voor een tweede kleur uit dezelfde kleurenfamilie en laat ook het geel in kleine accenten terugkomen. Zo oogt het vrolijk en speels, maar wordt het geen kermis.

nog meer: wooninspiratie