Zo maak je een natuurstenen keukenblad vlekvrij en goed schoon

Een natuurstenen keukenblad staat ontzettend stijlvol, chic en toch stoer tegelijk. Het is een ideale manier om zelfs de meest simpele keuken direct naar een hoger niveau te tillen. Het onderhouden ervan is echter een vak apart. Want hoe maak je het kostbare steen nou echt goed schoon? Met deze tips poets je voortaan als een pro.

Luxe look

Natuurstenen keukenbladen worden steeds populairder. En da’s niet zomaar. Het is immers een prachtige look die direct de toon zet voor de stijl van je (eet)keuken. Het straalt luxe uit, en het is dan ook een kostbaar product met bijbehorend prijskaartje. Dat komt niet op de laatste plaats omdat het veelal geïmporteerd wordt uit verre landen als India en Brazilië.

LEES OOK
Een werkblad voor de keuken kiezen

Verzamelnaam

Natuursteen is een verzamelnaam van graniet, marmer, hardsteen en leisteen. Iedere steensoort heeft een ander, uniek uiterlijk, maar stuk voor stuk oogt iedere natuursteen tijdloos en stijlvol tegelijk. En juist omdat het een flinke investering is om je keuken van een natuurstenen keukenblad te voorzien, is het juiste onderhoud belangrijk.

vloer landelijk de opkamer keuken natuursteen

Met slechts drie benodigdheden maak je zelf een perfect schoonmaakmiddel!

Vlekken verwijderen

Vlekken van bijvoorbeeld olie, koffie of rode wijn kunnen in een keukenblad al snel ontstaan. Toch houdt een vlek in het keukenblad niet in dat deze voorgoed blijft. Terwijl een vlek al snel in het steen lijkt te trekken, kun je ze met een simpel, zelfgemaakt schoonmaakmiddel gemakkelijk verwijderen.

Zelf schoonmaakmiddel maken

Wat je hiervoor nodig hebt? 1 deel wodka, 3 delen kraanwater en 1 theelepel afwasmiddel. Meng deze benodigdheden in een emmertje en roer het goed door elkaar, tot het echt als een schoonmaakmiddel oogt. Met een simpel schoonmaakdoekje kun je de vlek nu in een handomdraai verwijderen en oogt je keukenblad weer als nieuw!

nog meer: wooninspiratie