Je kledingkast opruimen? Met deze 5 tips is dat zo gepiept

Het liefst kopen we om de haverklap een nieuwe outfit, want ‘we hebben nooit iets om aan te trekken’. Maar stiekem puilt je kast na jaren verzamelen helemaal uit. Hoog tijd om je kledingkast op te ruimen en alles netjes in te delen. Met deze tips komt dat vast goed. 

klassieke paarse kledingkast

Kledingkast opruimen

Een schone, georganiseerde en gestroomlijnde kast is niet alleen mooi om naar te kijken, maar biedt ook rust in de chaos. Bovendien inspireert het je waarschijnlijk om die thuiswerk-joggingbroek wat vaker te vervangen door een hippe outfit. 

Hier zijn een paar snelle tips en trucs om je kledingkast in no time op te ruimen en alles netjes te sorteren:

1. Neem genoeg tijd en laat je niet afleiden

Zorg ervoor dat je genoeg tijd hebt. Trek er – als het even kan – de hele middag voor uit. Laat je tijdens het opruimen ook niet afleiden. Wanneer je wordt afgeleid, is de kans groot dat je verkeerde beslissingen neemt. 

LEES OOK
Met deze hack wordt je BBQ schoonmaken een eitje

2. Haal eerst alles uit je kast

Hoe vaak heb je niet door alle zooi in je kledingkast gegraven, op zoek naar een specifieke ​​broek, trui of jas? De kans is groot dat je onderweg allerlei items tegenkomt waarvan je vergeten was dat je ze had. De beste manier om ​​goed te inventariseren wat in je kast ligt, is door alles op het bed te leggen. Vanaf hier groepeer je je kleding in categorieën (jeans, t-shirts, truien) en ben je klaar voor een grondige opruiming.

3. Verdeel alles over drie categorieën

Tijdens het uitzoeken is het handig om alles op verschillende stapels te leggen. Dit kan al met slechts drie stapels: ‘houden’, ‘twijfel’ en ‘weg’. Je kunt er ook voor kiezen om de stapel die je houdt nog te sorteren op item, stofsoort, kleur of print. 

4. Sopje door de kast

Zo vaak maken we onze kledingkast niet schoon, dus nu je nog toch bezig bent kun je de kast van binnen gelijk schoonmaken. Zorg er dus voor dat je een stofzuiger, stofdoek en sopje bij de hand hebt.

5. Opnieuw indelen

Nu is het tijd om je kast opnieuw in te delen. Klinkt makkelijk, maar toch is het verstandig om hier goed over na te denken. Hang alles wat kreukelt aan hangers. Zorg dat op de planken waar je het makkelijkst bij kunt de kleding ligt die je vaak draagt. En leg de kleding die je minder vaak draagt op bijvoorbeeld de onderste of bovenste plank.

Extra tip

Hang alles op dezelfde hangers. Dit is ten eerste veel fijner, want verschillende hangers gaan vaak in elkaar zitten en dat zorgt voor chaos. Bovendien ziet je kledingkast er met dezelfde hangers een stuk mooier en rustiger uit. 

Bron: Libelle. Voor jouw dagelijkse updates over royalty, entertainment, reizen, koken, bijzondere interviews, aangrijpende verhalen, columns en nog veel meer.

nog meer: wooninspiratie