Deze verzorgingsproducten kunnen het doucheputje verstoppen

Het doucheputje heeft het soms zwaar te verduren en juist daarom heeft het regelmatig aandacht nodig. Vaker dan je misschien zou willen, want haren uit het doucheputje halen is bij niemand een favoriet onderdeel. Heb jij het idee dat je doucheputje in no time weer verstopt raakt? Misschien ligt het aan méér dan alleen de haren; de verzorgingsproducten in je badkamer.

badkamer met neutrale kleuren

Lotions 

Hoe vloeibaar ze ook zijn: de essentiële oliën, zware zeepproducten en ingrediënten met kleurstoffen kunnen het je flink lastig maken. Die laten namelijk een klein laagje achter in de leidingen, waardoor de afvoer steeds verder verstopt kan raken. Dat laagje werkt vervolgens ook nog eens als een soort lijm voor de restanten, et voilà: je kunt het doucheputje weer ontstoppen.

LEES OOK
10x de meest ve
rgeten dingen tijdens het schoonmaken

Douchelotions of crèmes zijn doorgaans een stuk hydraterender en dekkender dan de gemiddelde douchegel. Vooral met lotions is het dus oppassen geblazen. Helemaal wanneer er kokosolie in zit, omdat deze stolt en pas bij warmere temperaturen weer vloeibaar wordt. Tot die tijd kan het flink vastzitten in de afvoer. Een handige oplossing zijn de dunnere oliën, zoals jojoba-olie.

Bruisballen  

Je gebruikt ze misschien niet om te douchen, maar in de badkuip doen ze het altijd goed: bruisballen. Sommige ingrediënten van die bruisbal lossen lastig, of helemaal niet, op in water. Dat zijn bijvoorbeeld de glitters, bloemblaadjes of wat cacaoboter. Allemaal mooi tijdens het badmoment, maar voor de afvoer een stuk minder fijn. Toch die bruisbal gebruiken? Doe er een transparant sieradenzakje omheen, dan komen er een stuk minder restanten in je afvoer- of doucheputje terecht.

LEES OOK
Zo maak je RVS schoon tot het weer blinkt

Scrubs

Je raadt het al: sommige scrubproducten zijn niet bevorderlijk voor een goede afvoer. Dat heeft te maken met de kleine scrubdeeltjes, ook als die gewoon oplosbaar zijn. De oplosbare scrubdeeltjes zoals suiker maken de leidingen bijvoorbeeld erg plakkerig. Het vuil blijft dan makkelijker aan de leidingen plakken, en dat zorgt ervoor dat je het doucheputje een stuk vaker mag ontstoppen.

Maskers

Klei-, modder- of houtskoolmaskers: top voor je huid, minder top voor het doucheputje. Naast dat het vrij dik is, kunnen in de restanten blijven plakken en hard worden. Ben je een fanatiek gebruiker van zulke maskers? Overweeg dan eens om een gaasdoek over de afvoer te leggen, zodat je de maskers kunt zeven.

Is het weer zover? Je vindt alles rondom het schoonmaken van je doucheputje in de populairste schoonmaaktips van 2021. En wanneer je last hebt van een stinkend doucheputje, ben je daar met deze tips zo weer vanaf. Wel zo handig!

nog meer: wooninspiratie