10 dingen die je niet weet over raambekleding

Een overzicht van weetjes en tips over raambekleding, gordijnen, rolgordijnen en shades. De mogelijkheden zijn oneindig! Wij geven je hier een top 10 met alles wat je moet weten over raambekleding. Zo wordt raambekleding kiezen opeens een stuk makkelijker.

shades

gordijnen

raamdecoratie

gordijnen

raambekleding

1. Vooroordelen

Over raambekleding bestaan veel vooroordelen. Veel mensen krijgen de kriebels van rolgordijnen en associëren luxaflex met  kantoorpanden. Maar niets is minder waar!

Er zijn veel verschillende soort raambekleding mogelijk. Gemaakt van zachte stoffen, verkrijgbaar in honderden kleuren, verduisterend of slechts tegen inkijk, kamerbreed of voor een klein zolderraam. Bekijk het volledige raambekleding aanbod van maar liefst 12(!) verschillende luxaflex producten en neus in de honderden mogelijkheden met gordijnen.

2. Passend

Zoek raambekleding die past bij de aard en bouw van je huis. Een jaren dertig woning? Mooie vouwgordijnen geven sfeer en warmte. Nieuwbouw met een moderne inrichting? Denk aan Shades, voor een perfecte combinatie van privacy en licht op elk tijdstip van de dag.

3. Kleur bekennen!

Veel mensen neigen naar veilig wit bij het kiezen van raambekleding. Maar durf ook voor een kleurtje te gaan. Dit maakt je interieur spannend. Het Nederlandse merk DTCH heeft verschillende soorten raamdecoratie in een breed pallet van kleuren, zoals rolgordijnen, jaloezieën, vouwgordijnen, plissés, lamellen en panelen.

4. Tocht

Enkel glas of last van tocht? Hang gordijnen op die gevoerd zijn! Doordat ze dikker en zwaarder worden houden ze tocht tegen, maar krijgen ze ook een steviger uiterlijk.

5. Persoonlijk

Geef raambekleding een persoonlijk tintje. Bijzondere borderranden of brede zijbiezen, uitgevoerd in een andere stof, zorgen ervoor dat je gordijnen een persoonlijk tintje krijgen. Er zijn tegenwoordig vele mooie afwerkingen mogelijk.

6. Op de grond

Met gordijnen die op de grond hangen, accentueer je de hoogte van de ruimte. Ook geeft het een wat rijkere uitstraling.

7. Raambekleding in de badkamer

Raamdecoratie kan ook gewoon in de badkamer! Er zijn verschillende producten met een speciale coating  tegen vuil, vocht en bacteriën. Ook handig voor de keuken, waar raamdecoratie snel vet wordt.

8.  Help, inkijk!

Mooi, hoge grote ramen. Maar wat doe je tegen inkijk, zonder dat je lichtinval verliest? Top Down/Bottom Up shades zijn dé uitkomst.

9. Een schuin (zolder)raam?

Er zijn verschillende producten die OP het draai/kiepraam worden bevestigd. Bijvoorbeeld Nano rolgordijn, Duette Shades of Plissé Shades van Luxaflex.

10. Rolgordijn

Een rolgordijn hoeft niet suf en lelijk te zijn. Er zijn tegenwoordig hele mooie rolgordijnen, in kekke prints of met subtiele tekeningen. Bijvoorbeeld die van DTCH.

Nog meer inspiratie op doen? Bekijk onze favorieten op Pinterest.  Of zoek op ‘gordijnen’ bij inspiratie. Kijk ook op Vriesco of Luxaflex.

Bron: Luxaflex

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie? Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief!

nog meer: wooninspiratie