Ook je kleinste kamertje verdient de grootste aandacht

Je kan er ons elke dag meerdere keren vinden en toch besteden we er nog te weinig aandacht aan: het toilet. Om ook dit kamertje leuk aan te kleden, zetten we enkele ideeën op een rijtje.

Hip

Net als alle andere kamers in huis verdient ook je toilet bijzondere aandacht. Om een statement te maken, kan je gaan voor terrazzo, marmer of een vloer met een drukke print. Het spreekt dan natuurlijk voor zich dat je kiest voor neutrale, eerder sobere muren. Een leuke tip? Werk met contrast. Betegel de helft van je muur met kleine tegeltjes, en geef de andere helft een donkerblauw kleurtje. Het geheel aankleden doe je met leuke posters, die je terug kan vinden in onze shop!

Natuur

Houd jij het liever neutraal? Dan zijn deze tips misschien meer iets voor jou. Gebruik aardetinten op de muur en verwerk houten elementen. Zo kan je een stuk hout vastmaken aan de muur en gebruiken als wc-rolhouder. Of je recycleert een leren riem, plaatst die rond een houten plankje en maakt er een wandplank van. Voor de verlichting kan je kiezen voor een hanglamp. Dat geeft niet alleen rust, maar ook een gezellige warmte. Opstaan was nog nooit zo leuk!

Origineel

Voor de inrichting van je toilet mag je best je creativiteit de vrije loop laten. Je stapel magazines netjes opbergen, doe je bijvoorbeeld met een stang aan de muur. Daar hang je je magazines over alsof ze handdoeken zijn. Origineel én functioneel! Heb je toch liever dat je magazines mooi opgeborgen liggen? Verwerk dan een oude boekenkast in je muur. De oude, houten structuur van de kast geeft je toiletinrichting meteen iets authentieks en mysterieus, alsof er een schat verborgen ligt. In de schuifjes kan je je rollen wc-papier kwijt en op de kast plaats je wat geurkaarsen – of stokjes. Is jouw toilet niet gigantisch groot of wil je ’t wat eenvoudiger? Ga dan voor een gewoon rek, ook daar kan je heel wat op kwijt!

Bron: beeld 1 – Fotografie Jeltje Janmaat | beeld 2 – Fotografie Sarah Van Hove en Jole Lemmens | beeld 3 – Fotografie Jonah Samyn

nog meer: wooninspiratie