Modern en vintage in je interieur? Zo doe je dat!

De woonstijlen modern en vintage mogen in de mix. Het is namelijk een verrassende en mooie combinatie, zeker in huis. In een modern interieur zorgen persoonlijke elementen, zoals vintage en retro items, voor warmte en sfeer. En andersom maken moderne items een vintage interieur georganiseerder en strakker. Toch kan het combineren lastig zijn. Daarom hieronder enkele tips.

Vintage vondsten in een modern huis

Bij een modern huis denk je niet meteen aan vintage woonaccessoires. Toch zijn het juist deze items die van je huis een persoonlijke, sfeervolle thuis maken. Combineer die strakke keuken met een vintage lamp of schuif een paar retro stoelen aan je moderne eettafel. Je zult zien dat je zo heel gemakkelijk een totaal andere sfeer en uitstraling creëert. Onthoud wel dat ook voor vintage items geldt: less is more.

Vintage shoppen

Natuurlijk is het het leukst om je vintage items te verzamelen op rommelmarkten, in tweedehandswinkels en bij de kringloopwinkel, maar daar moet je wel een beetje oog voor hebben. Want hoe maak je van ogenschijnlijk niets, iets? Ben je niet zo van de rommelmarkten en kringloopwinkels? Er zijn tegenwoordig tal van webshops met mooie vintage- en retrospullen. Zo geef je je huis toch dezelfde sfeer, maar wordt het zoeken wat gemakkelijker.

Balans tussen modern en vintage

Je kunt vintage items toevoegen aan je moderne interieur, maar andersom kan ook. Begin met het toevoegen van moderne woonaccessoires, lampen en kleinmeubelen. Tip! Bekijk eens de collecties van HAY, Normann Copenhagen en Menu. Deze Scandinavische merken hebben mooie collecties in neutrale kleuren die goed te combineren zijn met een vintage interieur. Bij het combineren van de twee woonstijlen modern en vintage is het dus belangrijk te kijken naar het kleurgebruik, gebruik te maken van de regel less is more, maar ook om te zorgen voor de juiste balans.

Mix and match

Vloerkleed van Triv, vloerlamp van Zuiver, poster van Mo-Ca, stoel van Hay, stoel van Dutchbone, bord van Bloomingville, hanglamp van Leitmotiv, zetel van Modern Earth.

Bron beeld: 1. vtwonen april 2012 | Fotografie Jansje Klazinga | Styling Frans Uyterlinde – 2. blogger Oh Marie!

nog meer: