Met deze trucs haal je kattenharen zó van je meubels

Ben je de gelukkige eigenaar van een lieve hond, kat of andere harige vriend, dan zitten je meubels waarschijnlijk regelmatig onder de haren. Je kunt ze te lijf met een stofzuiger, maar er bestaan een aantal andere slimme trucjes waarmee je die honden- en kattenharen zó van je meubels veegt.

Een schuursponsje

Iedereen heeft er een in de kast onder de pompbak: een simpele schuurspons. Behalve voor afwassen is ie ook handig om losse honden- en kattenharen van meubels mee af te vegen. Maak de spons niet nat, kurkdroog werkt deze hack het beste. Veeg vervolgens met het ruwe gedeelte van de spons alle haren bij elkaar. Pas op dat je niet te hard op de stof drukt om beschadiging ervan te voorkomen. Heb je alle haren bij elkaar geveegd, pak ze dan op en gooi ze in de vuilbak. Handig!

Rubberen handschoen

Gebruik je van die gele, rubberen handschoenen bij het afwassen of andere huishoudelijke klusjes? Dan heb je precies in huis wat je nodig hebt om honden- of kattenharen van je meubels af te vegen. Het stroeve rubber zorgt ervoor dat de haren makkelijk van de stof van je meubels komen als je ze met je hand in de handschoen van de stof veegt. Zo gebeurd!

Een vochtige zeem

Een andere handige truc is het natmaken van een zeem. Een klein beetje water is al voldoende om de haren mee weg te vegen. Wring de zeem nog even goed uit om onnodige watervlekken te voorkomen en veeg daarna zachtjes over de stof waar de haren op zitten. Pas wel op met stoffen die slecht tegen water kunnen.

Een trekker voor de ramen

Als je alle bovenstaande middelen niet in huis hebt, is er altijd nog de trekker die je gebruikt voor het drogen van de ramen. Trek daarmee over de stof en haal alle haren op een hoopje bij elkaar. Voilà, je zetel en stoelen zijn weer haarvrij.

nog meer: wooninspiratie