Make-up tafel

Moet je de oh’s en ah’s eens horen als de dametjes een echte kaptafel op hun kamer mogen. Schminken, opmaken, haren kammen maar ook knutselen of tekenen. Alles kan aan een make-up tafel voor in de kinderkamer.
Make-up tafelMake-up tafel

Make-up tafel kopen

Een heel mooi en schattig make-up tafeltje van Lief! Lifestyle. Het wandmeubel bestaat uit een roze spiegel met daaronder een lade waar je kleine prinses al haar elastiekjes en lippenstiftjes in op kan bergen. Heel leuk te combineren met andere meubels en accessoires uit de Lief! Lifestyle collectie.

Nog meer handige websites en tips voor een make-up tafel of -kast vind je in het artikel kinderkaptafeltje hout.

Make-up tafel zelf maken

Echte make-up tafels in kinderformaat koop je niet zomaar bij elke winkel om de hoek. Maar natuurlijk kun je zelf aan de slag. Gebruik een side table, die is smaller dan een gewone tafel. Daardoor krijg je sneller dat kaptafel-gevoel. Zaag de poten korter zodat je kind er makkelijk aanschuift. Zet de tafel tegen de muur en hang daar vlak boven een grote spiegel.

Nu nog een heleboel doosjes en juwelenkistjes op de tafel, een mooie borstel en uiteraard de make-up. Ook handig is om een bureautje te gebruiken in plaats van een kaptafel. Liefst een met veel laatjes voor alle meisjesschatten.

Kaptafel van behang

Je kunt ook aan de slag met behang of verf en zo de schijn van een kaptafel wekken. Maak op de muur een tekening van een klassieke kaptafel. Alleen de contouren uiteraard. Schilder die in. Wat ook kan is op behang dezelfde tekening maken, het behang uitknippen en dat op de wand plakken.  Plak met montagekit een spiegel op de juiste plek en monteer een plankje of schap daar waar de tafel moet zitten. Neemt minder ruimte in en is minstens net zo leuk. Kijk eens bij ariadne at Home voor de zelfmaker.

Bron: Basiclabel

nog meer: wooninspiratie