Verbouwen of verhuizen: drive-inwoning krijgt make-over

Marloes is anderhalf jaar geleden ingetrokken bij Nick, maar ze voelt zich nog steeds niet thuis in het kille en onpersoonlijke huis. En de zolder? Die blijft maar een bouwval. Maar wat als ze kunnen kiezen tussen verbouwen en verhuizen? Het gezin krijgt even een nieuw onderkomen, terwijl onze stylisten de huidige woning onder handen nemen. Shop de producten die zijn gebruikt voor de make-over.

Wat voorafging…

Nick en Marloes wonen samen met hun zoontje in een drive-in woning in Alkmaar. Anderhalf jaar geleden verliet  Marloes haar geliefde jaren 30 woning in Zaandam om een thuis te vinden bij Nick in Alkmaar. Maar thuis voelt ze zich nog steeds niet in het kille en onpersoonlijke huis. Marloes wil verhuizen, maar Nick wil heel graag in Alkmaar blijven wonen. Hij heeft het huis samen met zijn vader opgeknapt en hecht daar veel waarde aan. Toch is alles voor Marloes te hokkerig en voelt het huis voor haar als een showroom. Ze wil dolgraag warmte en gezelligheid in huis. En dan nog de zolder… Dat is nog steeds een bouwval! Lukt het Frans om het stel weer gelukkig te laten zijn in hun huidige woning of gaan ze toch verhuizen?

360° tour door het huis

360 graden tour

Als een showroom

Marloes wil verhuizen, maar Nick wil heel graag in Alkmaar blijven wonen. Hij heeft het huis samen met zijn vader opgeknapt en hecht daar veel waarde aan. Toch is alles voor Marloes te hokkerig en voelt het huis voor haar als een showroom. Ze wil dolgraag warmte en gezelligheid in huis. En dan nog de zolder… Die is nog steeds een bouwval! Lukt het stylist Frans om het stel weer gelukkig te laten zijn in hun huidige woning of gaan ze toch verhuizen?

kalkverf

Zithoek

Houten eettafel

Eethoek

Keuken

Washok

  • Wasmachine Samsung Addwash: Samsung
  • Skateboard: privébezit

Gang

  • Vloer: privébezit
  • Trap – blauwstaal: Upstairs

nachtkastje

Bij het bed

vrijstaand bad

Bij het bad

Het verdict

Na de make-over kreeg ‘de showroom’ de gezelligheid en warmte die hij miste. Marloes en Nick konden niet anders dan blijven. Wat zouden jullie doen: blijven of toch verhuizen?

Het concept

In ons nieuwe programma ‘Verbouwen of Verhuizen’ helpt presentatrice Airen Mylene koppels waarvan het huis niet meer voldoet aan hun woonwensen. Hun smaak is door de jaren heen veranderd of er is sprake van  gezinsuitbreiding en gebrek aan ruimte. Het koppel verkeert in tweestrijd: verbouwen of verhuizen. De een wil koste wat het kost weg en de ander wil nooit zijn of haar huis opgeven. Wat kiezen ze als ze van beide opties kunnen proeven? De deelnemers ‘verhuizen’ voor even naar een nieuw onderkomen, terwijl onze stylisten Frans Uyterlinde, Carlein Kieboom, Anya van de Wetering en Eva van de Ven de huidige woning onder handen nemen. Blijven de bewoners of wordt het toch verhuizen? Ontdek hier ook informatie over alle gebruikte producten in de make-overs. Veel plezier!

In België is het helaas niet mogelijk deze afleveringen te (her)bekijken via SBS6. We hopen je te inspireren met de foto’s van de wekelijkse make-over en onze YouTubevideo’s.

Make-over door: Frans Uyterlinde | Fotografie Barbara Kieboom | 360 graden tour door 360fabriek

nog meer: wooninspiratie