Make-over: de sfeervolle jaren ’30 woning van Shanne en René

Shanne houdt van klassiek en René van industrieel, dus probeerden ze jarenlang deze twee woonstijlen met elkaar te mixen en matchen. Zonder resultaat. Totdat stylist Marianne Luning langskwam. Nu is het totaalplaatje compleet en zijn ze weer stapelverliefd op hun jaren ’30 woning.

Zij houdt van licht en klassiek, hij van donker en industrieel

Jeugdliefdes Shanne en René zijn al dertien jaar samen en wonen sinds drie jaar in hun droomhuis in Heiloo. Via een oproep in de krant vonden zij hun jaren ’30 woning, maar met de inrichting wil het nog steeds niet lukken. De tegelvloer is te bepalend, de woonkamer te groot en hun smaken liggen te ver uit elkaar. En door de komst van hun tweeling hebben ze handen tekort. Shanne houdt van klassiek en authentiek en ziet het liefst het interieur aansluiten bij hun jaren ’30 huis. René houdt juist meer van een robuust, industrieel interieur met donkere kleuren. Die woonstijl hebben ze al eens een kans gegeven, maar ook dat heeft niet naar wens uitgepakt. Naar eigen zeggen zijn ze ook nog eens onhandig, komen ze alleen thuis met dingen die discussies opleveren en heeft de komst van de tweeling hun al drukke sociale leven nóg drukker gemaakt. Gelukkig komt stylist Marianne het stel versterken en weet zij wél raad met het interieur!

Benieuwd? Kijk zeker eens binnen in het nieuwe interieur van Shanne en René via deze 360º tour.

Meer over deze make-over

Alle gebruikte producten, materialen en kleuren hebben we hieronder per ruimte voor je op een rij gezet. Deze gebruikte producten koop je bij ons in de vtwonen shop. Ook legt stylist Marianne je in deze video graag uit waarom ze bepaalde keuzes heeft gemaakt.

Bij de zetel

Bij de tv

  • Kleur op de muur ‘Middelpunt S 2010-G30Y’: Histor
  • Kleur van de lambrisering ‘Parallel S 4010-G50Y’: Histor
  • Fotolijsten: vtwonen.be
  • Kastje: privébezit
    met auto ontworpen door Floris Hovers: Magis
  • tv dressoir: BoxWorx
  • Televisie: privébezit
  • Wandlamp: Eijerkamp

In de vitrinekast

Bij de eethoek

 

Bij de speelhoek

Het concept

Kees Tol en de vtwonen stylisten gaan elke zondag op SBS6 de uitdaging aan: ze laten bewoners opnieuw verliefd worden op hun eigen huis. Omdat de woonsmaak van het koppel behoorlijk uit elkaar ligt, is de liefde voor hun huis erg bekoeld. Een vtwonen stylist kijkt met een frisse blik naar de woning én zorgt er samen met Kees voor dat de verschillende woonstijlen weer op één lijn komen.

In België is het helaas niet mogelijk deze afleveringen te (her)bekijken via SBS6. We hopen je te inspireren met foto’s van de wekelijkse make-over en onze YouTubevideo’s.

Make-over door: Marianne Luning | Fotografie Barbara Kieboom | Kleding HUMANOID | Sieraden Quebella

nog meer: wooninspiratie