Lapjesdeken breien en babydeken breien

Een lappendeken is retro en helemaal terug van weggeweest. Voor in het ledikant, een wiegje. Als sprei op de bank of aan het voeteneinde van het kinderbed. Het staat erg leuk en is ook nog eens ontzettend warm.

lapjesdeken breien

Babydeken breien

Kan je een beetje breien en haken? Maak dan van restjes wol een mooi plaid voor in de wieg of ledikant. Je moet 24 lapjes van 15×15 cm breien. Met een leuke knalkleur garen, haak je de lapjes aan elkaar en kun je een babydeken breien. Lekker warm en staat nog leuk ook. Ga voor de hele beschrijving naar ariadne at Home.

Lapjesdeken breien

Op ariadne at Home staat ook nog een andere lappendeken. Deze brei je alleen niet, maar maak je van wolvilt. Lange repen vilt weef je in elkaar. En de uiteinden stik je vast. Bekijk het zelfmaakidee Lappendeken voor de complete beschrijving.

Samen breien

Lijkt het je gezellig om samen te breien? Op Allesoverbreien.nl rel=”nofollow” is een lijstje te vinden met bijeenkomsten. Dit kunnen workshops zijn, maar ook breicafés of breilessen.

Patroon lappendeken breien

Wil je graag een duidelijk patroon voor het breien van een lappendeken? Dan kan je deze kopen bij de webshop van Wolplein.nl. Dit patroon is duidelijk en voorzien van veel illustraties. Het patroon zelf is gratis, je hoeft alleen de verzendkosten te betalen. Aan de hand van dit patroon brei je zonder moeite een lappendekentje van 88 lapjes. De afmetingen van de deken zijn 88×110 centimeter.

Breipatroon deken

Een lekkere warme deken voor op bed of de bank heb je nooit genoeg. Een uniek exemplaar maak je zelf, met of zonder lapjes. Wat je daar voor nodig hebt, is een breipatroon deken. Handige breipatronen vind je bij Hobbydoos. Voor sommige patronen moet je betalen, maar anderen kan je gratis downloaden. Met een duidelijke breipatroon deken maak je in een handomdraai een warm plaid.

Gratis beipatronen deken

Zoals in de vorige alinea al is gezegd, kun je bij de Hobbydoos verschillende gratis breipatronen downloaden. Je vindt er verschillende patronen voor dekens. Ook op de website van Garnstudio kun je meerdere gratis patronen voor dekens uit je printer laten rollen. Aan de slag!

Bron: Hobbydoos

nog meer: wooninspiratie