Hergebruik retro kleuren in je interieur

De kleurtrend Oriental Industries (lente/zomer 2011) is een kleurenpalet dat doet denken aan de jaren zeventig. Retro kleuren worden hergebruikt en krijgen een nieuw leven. Kleuren als celadon, oranje en jeansblauw zijn hier belangrijk.

Retro kleuren in huis

Retro kleuren

Rood-oranje, van de ondergaande zon, fris lichtoranje van net rijpe sinaasappel en Celadon zijn belangrijk in dit palet. Maar de combinaties met zwaardere, stoerdere tinten maken de sfeer. Zware, diepe kleuren die zorgen voor een mannelijke, stoere uitstraling, zoals het aardoliebruin of donkerblauw als de kleur van ongewassen jeans.

Verrassend Celadon

Een ruimte met vooral zware kleuren, gecombineerd met Celadon, zijn heel verrassend en mysterieus. Heel geschikt voor een mannelijke kamer, of een meer hotelkamersfeer. De combinatie van het matte groen, of licht oranje en warm betongrijs geven een evenwichtig, maar toch levendig in het nabije of verre Oosten. Fijn voor een kinderkamer, een keuken of een werkkamer. Een hele ruimte in deze kleurencombinaties te schilderen, of grote vlakken in het huis in dit palet te kleuren, is nogal gedurfd, en misschien niet eens zo nodig. Een kleine wand, meubelstuk als een stoel, een tafeltje of een schilderijlijst in deze kleursetting geven al een bijzonder effect.

Kleuren in dit palet:

  1. Flexa IKEA – IKEA 124
  2. Flexa Strak in de lak – Fel oranje
  3. Flexa Colors collection (herfst/winter 2007) – Libelle
  4. Histor One – Deep night
  5. Pure Flexa ColorLab – Lush umber
  6. Histor – Vermiljoen – S 1085-Y80R
  7. Histor – Parelwit 0703-Y04R
  8. Flexa Strak in de lak – Geldersblauw 1710
  9. Paint & Paper Library – Marble IV

De hierboven getoonde kleuren kunnen afwijken van de werkelijkheid.

Bron: 101 Woonideeën november 2010 – 2. Seasons mei 2010 – 3. Eigen Huis & Interieur januari 2011 – 4. Eigen Huis & Interieur augustus 2010 – 5. Eigen Huis & Interieur januari 2011 – 6. Eigen Huis & Interieur oktober 2010

nog meer: wooninspiratie