Oranje interieur

Oranje staat bekend als de kleur van plezier. Maar pas wel op dat de kleur niet gaat overheersen. Aardetinten als terracotta vormen een eenheid met de andere kleuren in de ruimte, terwijl feloranje juist alle aandacht opeist. Maar feit blijft: een oranje interieur is hip. 

oranje interieur

Oranje interieur

Ondanks dat je vrolijk wordt van de kleur oranje, kom je de kleur niet zo vaak tegen in interieurs. In de jaren zeventig was dit anders, toen stond de kleur juist voor sociale vrijheid. Vooral in retro behang ontbrak de kleur oranje niet. Maar je kent vast ook nog wel de oranje lampen, telefoons, voorraadblikken, serviesgoed en televisies. Op een gegeven moment werd er teveel oranje gebruikt, waardoor de kleur verdween uit het interieur.

Woonkamer, keuken of badkamer

Naast plezier straalt de kleur ook warmte uit. Zolang je niet teveel oranje gebruikt krijg je er een fijn gevoel van en is de kleur geschikt voor de woonkamer, keuken en badkamer. Pas op met hele muren oranje verven, maar begin eerst eens met een paar accessoires!

Wil je oranje combineren met andere kleuren? Gebruik dan vooral rode en gele tinten. Donkeroranje gaat ook heel goed samen met bruin.

nog meer: wooninspiratie