Zelf een klamboe maken

Een klamboe of hemeltje boven het wiegje is een echte sfeermaker in de babykamer. Je kunt er dagenlang winkels voor afstruinen op zoek naar de perfecte. Maar het is natuurlijk veel leuker om er zelf een te maken. Haal een mooie stof, linten en voile in huis en creëer een eigen, unieke klamboe! 

Een klamboe maken

Meet voor je aan de slag gaat de lengte tussen het plafond en de grond. Zo weet je hoeveel stof je nodig hebt. Je kunt hem natuurlijk zo lang maken als je wilt. Vervolgens ga je op pad voor de stof. Fijne stoffen voor boven de wieg kun je vinden in de stoffenzaak bij jou in de buurt. Online bestellen kan natuurlijk ook, via Stoffen.net.

Een klamboe kenmerkt zich door de transparante stof, maar dit kun je goed opleuken en combineren met een andere stof naar keuze. Verder heb je een haak, een grote ring en sierlinten nodig. In de winkel van Xenos vind je veel leuke sierlinten en andere versieringen.

Klamboe in de babykamer

Zodra je alles binnen hebt, is het tijd om aan de slag te gaan! De complete zelfmaker en werkbeschrijving vind je op de website van ariadne at Home. Ben je niet zo handig met stof maar wil je wel zelf een klamboe maken? Bij Ikea kun je goedkoop een standaard klamboe kopen. Met linten en versieringen geef je deze klamboe een eigen draai! Deze decoratie kun je vinden bij de Klamboewinkel.

Een veilige klamboe

Een klamboe boven het wiegje oogt mooi, maar moet natuurlijk wel veilig zijn. De veiligheidspunten waar je rekening mee moet houden kun je vinden in het artikel Veilige klamboe.

Bron: Babyhuis Casista

nog meer: wooninspiratie