Kortrijkse conceptstore met Scandinavisch design

Neen, ze zijn geen lettertje vergeten. Hus is gewoon het Deense woord voor ‘huis’. Een toepasselijke naam voor een conceptstore met Scandinavisch design. Hier vind je het interieur van je dromen (of van je Pinterestpagina) voor een eerlijke prijs.

 

Het onstaan

HUS by Papago is onstaan uit Papago, een kleding- en meubelwinkel die zich vroeger in de Rijselsestraat bevond. Toen de zijgevel van het beschermde neoclassicistische pand uit 1876 instortte, zag HUS by Papago het levenslicht in de Steenpoort. Aanvankelijk bedoeld als pop-upstore, maar al snel uitgegroeid tot een vaste waarde.

Voor huismussen

Wie bij HUS binnenwandelt, gaat hoogstwaarschijnlijk niet met lege handen naar huis. De woonaccessoires van het Deense merk Hay springen in het oog, op de String-rekjes staan knappe hebbedingen uitgestald en in de sofa’s van Muuto wil je je gewoon met een fleecedekentje nestelen. HUS is een hotspot voor huismussen. Het soort dat een duurzaam, kwaliteitsvol en Pinterestwaardig interieur wil.

Temptation

Bij HUS kan je ook terecht voor professioneel interieuradvies. De eigenaars begeleiden je graag om de inrichting van je huis tot in de puntjes af te werken. In de winkel koop je trouwens niet alleen knappe binnenhuisproducten. In het tweede deel van de winkel vind je ook een kledingcollectie, zonnebrillen, handtassen en andere modeaccessoires. Dubbele verleiding!

Het interieur

Het interieur is prachtig, maar dat spreekt een beetje voor zich in een interieurwinkel. Maar zelfs als je alle meubelstukken wegdenkt, blijft er een pareltje over. De ruwe bakstenen wand in het midden van de winkel is eigenlijk een gevel van een andere woning. De twee delen vloeien nu naadloos in elkaar over. Een knap staaltje architectuur. Het is zelfs een beetje thuiskomen. En de kans is groot dat je nooit meer wil vertrekken uit dat droominterieur.

Praktisch

Deze interieurwinkel vind je in de Steenpoort 7 in Kortrijk.
Openingsuren: ma – za 10u – 12u30, 13u30 – 18u.

Bron beelden: Johan Naeyaert

nog meer: wooninspiratie