6x spectaculaire rooftopbars in Nederland en België

Op grote hoogte genieten van borrel, lunch of diner? Dat is niet alleen weggelegd voor New York en Hongkong, ook in Nederland en België zijn spectaculaire rooftopbars te vinden. Dit zijn onze 6 favorieten.

Gaston

Een industriële sfeer, prachtig uitzicht en een heerlijk dakterras: dat is waar rooftopbar Gaston in Gent om draait. Vanaf 9 juni zal Gaston weer de deuren openen. Kun je niet wachten tot het zover is? Reserveer dan alvast een keer het take-awaymenu voor een heerlijk etentje thuis.

HoogtIJ

HoogtIJ is het grootste en gezelligste dakterras van Amsterdam-Noord. De rooftopbar heeft een geweldig uitzicht, er staan vuurkorven en er is zelfs een eigen theater. Naast dineren op sterrenniveau kun je bij HoogTij vergaderen, trouwen of genieten van een festival.

DeDAKKAS

DeDAKKAS zit op het dak van parkeergarage de Kamp in het centrum van Haarlem. Het idee om op deze plek een rooftopbar te beginnen ontstond in januari 2014. Dennis (inmiddels mede-eigenaar) vond de parkeergarage een betonnen monster, maar het uitzicht vanaf het dak geweldig. Samen met zijn collega’s creëerde hij er een restaurant met eigen kas: de Dakkas.

Doloris

Op het dak van het oude postkantoor in Tilburg zit Doloris Rooftopbar, een heerlijke plek om een cocktail of een verfrissende gin-tonic te drinken. Vanaf het ruime dak van Doloris geniet je van een geweldig uitzicht. Ook binnen is veel plek.

Gapp

Gapp is de leukste biertuin op een dak. Hij is te vinden op de achtste verdieping van Hotel Casa in Amsterdam-Oost. Bij Gapp is het een en al genieten: van de stralende zon, het mooie uitzicht, de uitgebreide bierkaart en de lekkere gerechten, zoals vegan burgers en salades. Reserveren via de site is aan te bevelen, dan weet je zeker dat er een plekje is.

Black Smoke

De centrale toren van stadsbrouwerij De Koninck in Antwerpen is the place to be voor een avondje genieten. Restaurant en (rooftop)bar Black Smoke huist er op maar liefst drie verdiepingen: op de eerste zit de prachtige bar, op de derde een restaurant en op het dak een zalige rooftopbar. Hier serveren ze zowel drankjes als sharing platters om in de stemming te komen voor het diner.

Word jij blij van zo’n lijstje met rooftopbars? Bij vtwonen zijn we gek op verrassende lifestyle-adressen. Iedere maand verklappen we onze favorieten in het blad. In België en Nederland, maar ook in het buitenland. En hoera: de allerleukste hotspots vind je ook online.

nog meer: wooninspiratie