Den Druiventros: heerlijk lunchen en dineren in Antwerpen

Hannelore Verstreken en Jaro Steens wonnen het eerste seizoen van het VTM-programma Mijn Pop-uprestaurant. Na hun overwinning trokken ze een jaar door Vlaanderen met hun foodtruck Kilimanjaro. Nu combineren ze hun nomadenbestaan met een permanente stek in Borgerhout: Den druiventros.

Sticks & Stones

Hanne en Jaro werden uitgeroepen tot winnaar van ‘Mijn Pop-uprestaurant’ met hun pop-up Sticks & Stones op het Brusselse Muntplein. Die overwinning leverde hen een geldprijs van 100.000 euro. Daarmee kochten ze een foodtruck die ze Kilimanjaro doopten en waarmee ze ondertussen al meer dan een jaar Vlaanderen doorkruisen. Maar het verlangen naar een ‘echt’ restaurant bleef.

Den druiventros

Den Druiventros was een bekende zaak in de Kerkstraat in Antwerpen. Toen die in oktober 2015 failliet ging, zagen Hanne en Jaro hun kans. Het jonge koppel behield de naam – er staat een prachtige druivelaar in de tuin – maar gaf een compleet nieuwe invulling aan het kleine pand. Jaro staat in de keuken en Hanne neemt de boekhouding op zich.

Kraakvers

De focus van het restaurant ligt op verse producten. Goed eten voor een eerlijke prijs is de filosofie van Hanne en Jaro. Is er een gerechtje op, dan komt er een nieuw op de kaart. Zo weten de klanten zeker dat het kraakvers is. De kaart is beperkt, maar ze serveren wel aparte gerechten. Krab met een looksausje of oosters gelakt buikspek zijn maar enkele voorbeelden waar je ‘t water al van in de mond krijgt.

Look & feel

Den Druiventros is een huiselijke stek. Hanne en Jaro kozen voor oldskool, houten meubilair gecombineerd met enkele originele blikvangers. Het logo op het raam bijvoorbeeld, de houten menuplankjes of de okergele brood- en bestekkast.

Praktisch

Adres: Kerkstraat 75 in Antwerpen. Gesloten op maandag en dinsdag. Woensdag, donderdag, vrijdag en zondag kun je er lunchen & dineren. Zaterdag enkel diner.

nog meer: wooninspiratie