4x interieurparels in Gent

Bij Gent denk je wellicht aan cuberdons, waterzooi en feest. Maar vanaf nu mag je ook interieur en design aan dat lijstje toevoegen. De Leiestad is namelijk een walhalla voor liefhebbers van vintage, design en ander decoratief moois. Wij zetten 4 bijzondere interieurplekken in Gent op een rij.

Gent - Huiszwaluw
Gent - Huiszwaluw

Huiszwaluw Home

Huiszwaluw Home is de grote zus van Huiszwaluw in de Hoogpoort. Daar werd het te krap om naast de selectie Scandinavische interieuraccessoires, ook meubels uit te stallen. Bij Huiszwaluw Home is er ruim plaats voor betaalbaar design voor binnen en buiten. Naast de vertrouwde merken (Ferm Living, Ercol, Menu) vind je nu ook enkele nieuwe Deense toppers zoals Nor11 en Woud in het gamma. Kamerplanten krijgen een prominente plaats in de winkel in Onderbergen (en binnenkort in je huis?). Wandel hier regelmatig eens binnen: wekelijks zijn er tal van nieuwigheden te ontdekken.

Adres: Onderbergen 51, 9000 Gent

Open: maandag t/m zaterdag 10:30 – 18:00 uur

moor & moor koffiebar gent
moor & moor

Moor & Moor

Moor & Moor is een kruidenierszaak annex koffiebar met een prachtig interieur. De inrichting is een ontwerp van DOORZON interieurarchitecten. Eigenaar Yves De Moor wil teruggrijpen naar de kruidenier van vroeger. Hij runt Moor&Moor op basis van het P(ure) Love-principe: puur, lokaal, organisch, vleesvrij (behalve op donderdag) en ecologisch. Duurzaamheid is essentieel voor Moor&Moor. Niet alleen voor de producten, maar ook voor de verpakking, de inrichting en zelfs de elektrische bedrijfswagen.

Hier kom je voor een lekker kopje koffie (van een eigen koffiebranderij!), vers gebakken zuurdesembrood van Compaan of vegan en raw zoetigheden van Julie Van Den Kerckhove. De nadruk ligt telkens op puur en lekker eten. Moor&Moor zweert bij producten die op kleine schaal worden geproduceerd. Achteraan in de kruidenierszaak kan je allerlei culinaire hebbedingen kopen en aan de wand staan grote tonnen vol noten, zaden en pitten. Vul een (duurzaam) papieren zakje of breng je eigen voorraadpot mee.

Adres: Jakobijnenstraat 7, 9000 Gent

Open: dinsdag t/m zaterdag 9:00 – 18:00 uur

ydee gent

Ydee

Ydee heeft twee vestigingen in Gent. Eerst was er het Ydee Design House in Oudburg, maar door plaatsgebrek had interieurontwerpster Cindy Tirry nood aan een tweede stekje. Zo werd Ydee Design Shop in Onderbergen geboren. In Oudburg vind je vooral grote meubelstukken, in Onderbergen accessoires, textiel, kandelaars, kopjes en verlichting.

Ydee House en Shop staan synoniem voor 340 vierkante meter shopplezier. Je ontdekt hier de volledige Deense HAY-collectie, maar ook andere collecties van Muuto, Normann Copenhagen, String, Andersen, Oyoy, enz. Ydee heeft ook een boon voor design van eigen bodem. Collecties als IKKE, Fragmenture en La Femme Garniture staan hun mannetje tussen de gevestigde, internationale merken.

Adres: Oudburg 56, 9000 Gent. Ydee Design Shop Ghent: Onderbergen 21, 9000 Gent

Open: maandag t/m zaterdag 11:00 – 18:00 uur, woensdag 10:30 – 18:00 uur

Gent - depot09

Depot 09

Geen bijzondere plannen op zondag? Stap dan in de auto richting Depot09. Daar kan je uren snuisteren in een oude vlasfabriek aan de Nieuwevaart. In de gigantische fabriekshal (1000 m2!) showen twintig internationale standhouders hier hun collecties meubels, verlichting en sierobjecten. Het is een soort vintagebeurs die nooit sluit. Een echt walhalla voor liefhebbers van vintage meubelen, decoratie en snuisterijen.

Adres: B002, Nieuwevaart 118, 9000 Gent

Open: tijdens de maanden juli en augustus open op zaterdag, zondag en maandag van 11:00 tot 18:00 uur

Designmuseum

Tip: breng tijdens een dagje Gent ook zeker een bezoekje aan het Designmuseum in de Jan Breydelstraat.

nog meer: wooninspiratie