4 redenen voor een weekendje weg bij B&B The Bunkers in Knokke-Heist

Voor een bijzonder weekendje weg hoef je echt niet ver te reizen. Zo vind je in Knokke-Heist The Bunkers, een luxueuze B&B op een historische site achter het Zwin. En daar wil je naartoe, geloof ons!

Het fenomenale uitzicht op de polders

The Bunkers bevindt zich op een beschermde site achter het Zwin. Vijf bakstenen bunkerruïnes uit de twee Wereldoorlogen tonen de rijke geschiedenis van dit stukje polderlandschap. Ooit was het een schuilplaats voor soldaten, nu is het de verblijfplaats van de kippen, bijen en schapen des huizes. ’s Ochtends ontwaak je hier met een prachtig uitzicht over de weidse natuur. Zet je wekker trouwens gerust wat vroeger: de ochtendmist zorgt voor een extra mystiek sfeertje.

De knappe architectuur

Ruw stenenwerk gecombineerd met strak design, hoge ramen en industriële charme: dat is de stijl van The Bunkers in een notendop. Hier en daar vind je een knipoog naar het oorlogsverleden van de site. In de betonnen vloeren, baden en wastafels én het pad dat je naar de site leidt, bijvoorbeeld, maar ook in de ondergrondse dienstgangen die het woonhuis en de B&B met elkaar verbinden.

De unieke filosofie van eigenaars Axel en Margaux

Eigenaars Axel en Margaux wonen zelf op de site van The Bunkers, maar willen hun gasten alle rust en discretie bieden. Dus: geen vragen aan het ontbijt over de planning van de dag, geen overrompeling met tips of fietsroutes en geen gezamenlijke diners. De keuken van The Bunkers staat ’s avonds volledig ter beschikking en de bedoeling is dat je als gast volledig onafhankelijk verblijft in het huis.

De sauna. Het zwembad. Het ontbijt. En de omgeving!

Omdat rust en privacy heilig zijn in The Bunkers, kun je de hele dag door je eigen ding doen. ’s Ochtends kan je aanschuiven bij het ontbijtbuffet (mét verse eitjes en huisgemaakte honing), daarna kan je naar het strand of een van de naburige steden trekken om ten slotte de dag eindigen met een bezoekje aan de sauna of een plonske in het bijzondere zwembad.

Praktische info

Burkeldijk 18, 8300 Knokke-Heist.
Meer info via www.thebunkers.be.

Tekst: Sanne De Lee

nog meer: wooninspiratie