Hotel chic: wat is het precies en hoe krijg je het voor elkaar?

Hotel chic: je hoort de term steeds vaker voorbij komen, maar wat is het nou eigenlijk precies? En hoe breng je deze stijl naar het eigen interieur? Wij leggen het je graag uit, lees je mee?

hotel chic | vtwonen weer verliefd op je huis | seizoen 11 aflevering 5 | fotografie Barbara Kieboom | styling Frans Uyterlinde

Meer zien van dit prachtig huis? Lees alle details hier.

Wat is hotel chic?

Eigenlijk gaat het bij een hotel chic interieur meer om een gevoel dan om specifieke elementen die het tot een op zichzelf staande stijl maken. Dat maakt het niet bepaald makkelijk om deze stijl zelf toe te passen, want een ‘gevoel’ klinkt best vaag.

Probeer je voor te stellen hoe het voelt om in een luxe boutique hotel te slapen. Alles lijkt op elkaar afgestemd, van de badjassen tot kussens en van de bedsprei tot de zeepdispenser. Alles ziet er gelikt en luxe uit. De echte hotel chic vibe schuilt hem in de kleine details. Een paar sleutelwoorden voor het typische hotel chic interieur zijn: marmer, goud, luxe, warmte, donkere kleuren en velvet.

LEES OOK
Een hoofdbord in de slaapkamer: dit zijn onze favorieten

Let’s get to work

Nu je min of meer weet wat de term inhoudt, is het tijd om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Welke veranderingen moet je doorvoeren en welke items zijn het aanschaffen waard? Het is een goed idee om in ieder geval de muren te voorzien van een donkere kleur. Ga voor romantisch bordeauxrood of diep donkerblauw. Koop een paar mooie goudkleurige kandelaren – deze set van twee kandelaren bijvoorbeeld – of een ander goudkleurig accessoire.

Een andere must zijn een paar mooie dispensers. Gebruik deze niet alleen voor de handzeep, maar ook voor de shampoo, conditioner en andere toiletspullen. Alleen dan krijg je die echte hotelsfeer. Maak het af met een aaibare velvet fauteuil en een marmeren bijzettafel. Je zult zien dat de hele ruimte getransformeerd is door de toevoeging van deze items!

LEES OOK
Touch of gold: zo breng je goud in een interieur

nog meer: wooninspiratie