Hoogslaper volwassenen

Voor in een tienerkamer is een kinderhoogslaper soms te kinderachtig. Een hoogslaper volwassenen past beter bij een tiener van twaalf jaar en ouder. Daarnaast kan hij ook prima in de ouderslaapkamer of logeerkamer. 

Hoogslaper volwassenen

Hoogslaper volwassenen

Tussen een hoogslaper volwassenen en één voor kinderen zit weinig verschil. Een volwassen hoogslaper is basic en heeft weinig tierelantijntjes. Gordijnen en speeltenten worden achterwege gelaten. Basic hoogslapers vind je bij Woonexpress. Van metaal of van hout. In elke hoogslaper past een eenpersoons matras van 90×200 centimeter.

Tweepersoons hoogslaper volwassenen

Is een eenpersoons hoogslaper te klein? Gewoon omdat je tiener graag over dwars in bed ligt. Of omdat je wilt dat deze geschikt is voor twee volwassenen. Er bestaan ook tweepersoons hoogslapers met een matras van 140×200 centimeter. De Ikea verkoopt twee verschillende bedden met deze afmetingen. De Stora is van hout en de Tromso is van metaal.

Bouwtekeningen hoogslaper

Als je zelf handig bent met hamer en zaag, maak je eigenhandig een hoogslaper volwassenen. Je kunt verschillende bouwtekeningen als uitgangspunt houden. Maar de afmetingen bepaal je natuurlijk zelf. Dus een eenpersoons hoogslaper vertaal je eenvoudig naar een tweepersoons. Lees het artikel bouwtekening hoogslaper voor duidelijke werkbeschrijvingen.

Hoogslapers kinderen

Voor kids is het aanbod in hoogslapers erg uitgebreid. Een hoogslaper met speeltent, een halfhoogslaper, een hoogslaper met bank of bureau. De verschillende mogelijkheden bekijk je in het artikel hoogslaper. Sommige bedden zijn ook best geschikt voor volwassenen. Dat staat er niet bij geschreven, maar het is iets wat je zelf even moet bekijken.

Bron: Ikea

nog meer: wooninspiratie