Hocker wordt tafel met dienblad

De hocker zien we vaak terug in het interieur. Dat is niet zo vreemd, want hij ziet er mooi uit én is multifunctioneel. Zo kun je het item gebruiken als voetenbank, maar maak je er ook zo een tafel van door er een dienblad op te zetten. Hieronder enkele praktische tips.
Hocker wordt tafel met dienblad - Hocker dienblad

Tray hocker

Je kunt verschillende soorten dienbladen op een hocker plaatsen. Toch is het aan te raden om te kiezen voor een speciale en grote tray, die groot van formaat is. Deze tray zal stevig staan en daardoor kan hij dienen als echte bijzettafel. Kleine dienbladen kun je natuurlijk ook gewoon op je hocker zetten, zodat je je drankjes ergens kwijt kunt, maar die staan niet altijd stabiel.

Handig hocker dienblad

Met een dienblad op de hocker wordt jouw exemplaar multifunctioneel. Tip! Kies een dienblad van 80 x 80 of 70 x 70 centimeter groot. Deze formaten passen op de meeste hockers, waardoor je ‘m als (bijzet)tafel kunt gebruiken. Haal je het dienblad eraf? Dan heb je een extra zitplaats of een plek om je voeten op te leggen. Ideaal!

Groot dienblad

Met een extra groot blad tover je hem om tot een echte tafel. Past een dienblad van 80 x 80 of 70 x 70 cm niet op jouw hocker? Kies het liefst een tray met hetzelfde formaat als je hocker, zodat het mooi aansluit. Dat geeft rust in de ruimte.

Vierkant dienblad

Bij een vierkante hocker hoort een vierkant blad. Gelukkig zijn er genoeg merken die een vierkante tray voor een hocker maken. De meeste hockers zijn immers vierkant. Maar wist je dat je ook een rond blad kunt gebruiken op een ronde poef, dan heb je een heel leuk rond bijzettafeltje.

Onze favoriete dienbladen en hockers

Bron beeld: vtwonen

nog meer: