Favoriet in de badkamer: de betonlook

Beton is al jaren één van onze favoriete materialen. En dat geldt niet alleen voor de woonkamer of de keuken, maar ook voor de badkamer. Je kunt de muur of vloer een betonlook geven, maar ook met kleinere betonnen items krijg je die stoere sfeer. Wij helpen je een handje door wat opties voor je op een rij te zetten.

De ‘betonnen’ vloer

Beton op de vloer, kan dat? Jazeker! Een betonnen vloer heeft als voordeel dat het rust uitstraalt, je hebt namelijk geen last van nerven of patronen die een vloer onrustig kunnen maken. Bovendien is de vloer makkelijk schoon te maken dat is voor iedereen, maar vooral voor huisgenoten met allergieën, een verademing.

Betonnen badkameraccessoires

Beton is prachtig en niet voor niets populair, maar soms kan het ook best prijzig zijn. Een betonnen vloer kan een flink investering zijn, omdat je er meestal hulp voor moet inroepen. Een makkelijkere en goedkopere manier om een betonlook in de badkamer te implementeren is door middel van accessoires. En die zijn er genoeg, van beton of met een betonlook! Zelfs functionele accessoires worden gemaakt van beton. Bekijk maar naar deze badkamerwisser van Menu.

Plantenbakken van beton

Een betonnen accessoire dat we vaak terugzien is de plantenbak. Voor een betonlook in de badkamer is dit dan ook een perfect item, want planten doen het daar ook uitstekend. De combinatie van planten en beton in de badkamer zorgt voor een spa-achtig gevoel, een beetje alsof je op een zomers eiland in de buitenlucht aan het douchen bent. Wie wil dat nou niet? De plantenbakken van Bolia die je hieronder ziet zijn perfect voor het creëren van deze sfeer.

nog meer: wooninspiratie