Met deze trucs wordt een glazen vaas weer blinkend schoon

Je hebt veel langer plezier van een bos bloemen wanneer de vaas goed schoongemaakt is en er geen resten van het vorige boeket zijn achtergebleven. De laag water waarin de bloemen hebben gestaan, laat vaak een lelijke aanslag achter die er maar lastig afgaat. Maar geen zorgen, een glazen vaas schoonmaken wordt met deze trucs een stuk makkelijker.

Tips voor het schoonmaken van een glazen vaas

Steradent

De achtergebleven aanslag in een glazen vaas kun je schoonmaken door een tablet van de gebitsreiniger Steradent (of een ander soortgelijk merk) in water te laten oplossen. Giet het water met de Steradent in de vaas en laat het een nacht staan.

Glassex

Een glazen vaas is ook goed schoon te maken met Glassex. Spuit de ruitenreiniger in de vaas op de plek waar de aanslag zit en laat dit een minuut intrekken. Doe er vervolgens water bij en laat het dan tien minuten staan. Vervolgens spoel je de vaas om.

Afwasmiddel

Net zoals je je drinkglazen schoonmaakt, kun je ook een glazen vaas schoonmaken met afwasmiddel. Een druppel bleekmiddel erbij werkt nog beter. Was je vaas gewoon af zoals je je glazen ook zou schoonmaken. Heb je geen afwasmiddel in huis omdat je een vaatwasser hebt? Los dan een vaatwastablet op in een beetje warm water en laat de vaas daar een nacht in weken.

Vaas schoonmaken met alledaagse middeltjes

Je kunt een vaas ook schoonmaken met huis-tuin-en-keuken middelen die je waarschijnlijk gewoon al in voorraad hebt. Tandpasta en warm water bijvoorbeeld. Maar ook een beetje azijn op een stuk keukenpapier kan al helpen. Nog een truc: je kunt de glazen vaas ook schoonmaken met de binnenkant van een aardappelschil.

Nog meer handige schoonmaaktips: dit kun je allemaal schoonmaken met baking soda!

Shop glazen vazen…

nog meer: wooninspiratie