Gezellig tafelen aan een ronde eettafel

Veel mensen houden van etentjes. Voor het lekkere eten, maar voornamelijk vanwege de gezelligheid. Aan een lange tafel kan het zijn dat je de mensen aan de andere kant van de tafel helemaal niet spreekt. Dat is echter helemaal anders met een ronde eettafel. Hieraan kan iedereen elkaar zien en spreken. Nog meer gezelligheid dus!
Gezellig tafelen aan een ronde eettafel

Ronde eettafel met middenpoot

De meeste zitruimte heb je met een ronde tafel met in het midden slechts één poot. Hierdoor kan op elke plaats rond de tafel een stoel staan en zitten er geen poten in de weg. Een mooie, robuuste tafel is het teakhouten exemplaar van Teakea. Deze eettafel heeft een klassieke stijl en is gemaakt van massief, doorleefd teakhout. Perfect voor in een landelijk getint interieur. Een andere, ronde eettafel met een middenpoot is de Dublin van Eleonora. Een stoere, zwarte poot met daarop een vergrijsd, rond tafelblad.

Scandinavisch design

Wij zijn dol op de prachtige Scandinavische meubels en woonaccessoires. Vanwege het minimalistische design, het vele houtgebruik en de strakke vormen. Een Scandinavische ronde eettafel vind je onder andere van het merk Scandes Arden. De eettafel heeft een houten, witgelakt tafelblad met daaronder vier transparant gelakte houten poten. Eenvoud op z’n mooist. De ovale tafel van Oqui is niet helemaal rond maar heeft wel die Scandinavische uitstraling. De tafel is verkrijgbaar in drie formaten. Elke variant is uitschuifbaar, met op z’n grootst plaats voor wel tien personen.

Onze favorieten

Sanded Teakhouten tafel van HKliving, Circle eettafel van Ethnicraft, Craftsman eettafel van One World Interiors, Nori tafel van LaForma, King tafel van Zuiver, Colorado tafel van Riverdale, Factory tafel van One World Interior, eettafel van Gusj en Oak Osso eettafel van Ethnicraft.

nog meer: