Hotspot in Wenduine: Surfing Elephant

Verkwikkende zeelucht, een panoramisch kustlandschap, zout in de haren, een frisse pint bij de hand en een vrolijke bende surfers op de achtergrond. In Wenduine transporteert beachclub Surfing Elephant je bijna het hele jaar door regelrecht naar Australië. En ja, dat is inclusief die gezellige, ongedwongen sfeer die je daarbij verwacht. Klinkt dat als je nieuwe vaste hangout? ‘Join the club’, zouden we zo zeggen!

Op het menu?

Good vibes only!

Jongensdroom

Als twintigers trokken Peter en Roel naar het buitenland om er te backpacken en de golven te temmen. Een ervaring die hen deed dromen van een stek aan de Belgische kust die datzelfde zorgeloze vakantiegevoel overbrengt op z’n bezoekers. Hallo Surfing Elephant! Het resultaat na zeven jaar bouwen is een surfclub voor sportievelingen slash gezellige loungebar waar je kunt neerploffen met een drankje en iets lekkers. Maar eigenlijk is de beachclub zoveel meer dan de som der delen. Volgens de oprichters moest het vooral een plek worden waar iedereen zich thuis voelt en waar respect voor het milieu en duurzaamheid centraal staan. Sinds juli 2019 is iedereen er welkom om te onthaasten op zijn manier. Of dat nu uitgezakt in een zetel aan het raam is, of op een surfplank in zee.

Australische gezelligheid

Surfing Elephant heeft een unieke locatie te pakken. Aan de voet van de duinen, op een steenworp van de dijk. Ideaal om aan de drukte te ontsnappen. In de bar en het strandterras zorgen industriële, vintage en urban jungle elementen in zonnige kleuren voor de ongedwongenheid van een surfparadijs Down Under. De vier meter lange tafel in het midden van de ruimte nodigt uit om er gezellig met z’n allen rond te scharen. En staat er een feestje op de kalender, dan hijsen ze hem met een katrollen systeem de lucht in. De beachclub organiseert regelmatig events om de sociale banden aan te sterken, van BBQ’s tot beach clean ups.

Op het ritme van de golven

Zeiden we al dat milieu en ecologie heel belangrijk is voor de oprichters? ‘Leave nothing behind but footprints’ is hier écht wel de huisspreuk. Er werd hard gewerkt aan een energiezuinig gebouw met een natuurlijke uitstraling: een houten clubhuis op palen dat draait op zonnepanelen, een zonneboiler en regenwaterrecuperatie. Het waaierende dak is een kleine knipoog naar -hoe kan het ook anders- de golvende zee en de duinen. En ook binnenin houdt de club z’n voetafdruk klein door plastic bewust te vermijden.

Als dat geen bezoekje waard is!

Praktisch

Zeedijk Wenduine 81, 8420 Wenduine

Open: elk weekend van november tot en met maart, elke dag van april tot en met oktober en tijdens schoolvakanties

Jaarlijks verlof: 6 januari tot en met 21 februari

Meer info over het watersport aanbod vind je hier.

nog meer: wooninspiratie