Woonkamer en keuken in dezelfde ruimte? Zo maak je er een geheel van

Niet iedereen heeft ruimte in overvloed. En dat is gelukkig helemaal geen ramp. Als bij jou thuis de woonkamer en keuken ook in één ruimte zitten, dan zijn er een paar punten waar je rekening mee kunt houden zodat het uiteindelijk allemaal een mooi geheel wordt.

vtwonen weer verliefd op je huis aflevering 5 seizoen 12 | stylist Eva in Heemstede | woonkamer en keuken in een ruimte

We love colours

Dat je kunt matchen op basis van kleur hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Toch hoeft in één ruimte met twee verschillende ‘kamers’ echt niet alles een kleur te zijn, maar met accenten kun je wel de verbinding zoeken. Zo kun je voor een basic woongedeelte met een knalroze bank kiezen en dit combineren met een eethoek met donkergroene eetkamerstoelen. Zolang je er niet teveel verschillende kleuren aan toevoegt hoef je je geen zorgen te maken.

LEES OOK
4x Woonidee: Uitgesproken kleuren combineren

Stoffen en textuur

Velvet bank of fauteuil? Denk dan eens na over eetkamerstoelen in dezelfde stof. Door materialen terug te laten komen in zowel het woongedeelte als de eethoek trekken beide ruimtes naar elkaar toe. Dit kan al met een simpel kussen of tafellaken.

LEES OOK
De ronde hoekbank is de ideale huisgenoot

Met een woonkamer en keuken in één ruimte kan het soms best rommelig worden, ook al heb je alle ‘regels’ van hierboven toegepast. Als de bank en de eethoek vrij dicht op elkaar staan, dan is het soms lastig om te zien waar het één eindigt en het ander begint. Dit los je heel gemakkelijk op met een vloerkleed. Het is dé manier om van een losstaand hoekje een geheel te maken. Wel handig om een effen kleed te kiezen, omdat er al veel gebeurt in de ruimte. Wat dacht je van dit neutrale vloerkleed?

nog meer: wooninspiratie