Een urban jungle sfeer in huis, zonder overvloed van planten

De urban jungle style wordt vooral gekenmerkt door planten in huis. Een heleboel planten zelfs. Maar wat nu als je dol bent op de sfeer van urban jungle, maar niet gezegend bent met groene vingers? Dan wordt het onderhouden van zo’n jungle een hele dagtaak. Niet getreurd, ook zonder overvloed van planten kan je dat urban jungle gevoel in huis halen. 

Dierlijke accessoires

In een jungle vind je naast planten natuurlijk de nodige wild life. Haal dus vooral dierlijke accessoires in huis om die jungle-sfeer te evenaren. Erg lang hoef je waarschijnlijk niet te zoeken, want de accessoires in vormen van dieren vliegen je om de oren. Van schattige apen tot stoere tijgers. Deze taffellamp in de vorm van een aap gaat dat jungle-gevoel zeker in huis halen.

LEES OOK
Beestachtig leuk: de mooiste dieren accessoires op een rij

Geprinte planten

Planten zorgen natuurlijk meteen voor dat urban jungle gevoel in huis. Als er geen plek meer is voor planten of je wilt simpelweg liever niet te veel planten in huis, kan je het ook anders oplossen. Wat dacht je van posters en prints met een tropisch tintje? Designs met palmbladeren of posters met een jungle bijvoorbeeld, zoals deze van hkliving.

Je kunt ook kiezen voor accessoires in de vorm van planten. Van kandelaars tot wierrookhouders: je spot tegenwoordig tal van accessoires in de vorm van palmbladeren.

LEES OOK
Groene oase: zo style je de trendkleur groen in je interieur

Jungle design

Een urban jungle sfeer krijg je ook door het juiste gebruik van prints en designs. En dan bedoelen we niet alleen de wanddecoratie, maar ook de designs op plaids, vloerkleden, kussens, tot het behang en servies. Prints die horen bij de urban jungle sfeer zijn natuurlijk dierenprints, zoals tijgerprints of zebrastrepen. Maar ook de prints van bloemen en bladeren. Dit sierkussen van Classic Collection past bijvoorbeeld perfect bij de urban jungle in huis.

Natuurlijke materialen

Houd het qua materialen ook zo dicht mogelijk bij de natuur, door voor natuurlijke materialen te kiezen. Ga bijvoorbeeld voor een salontafel die direct uit de natuur getrokken lijkt met deze teakhouten bijzettafel. Scoor bamboelampen en mooie keramieken vazen om dat urban jungle gevoel extra te benadrukken. Voor een stoere look kun je ook voor leer en suede kiezen. Pak uit met een leren bank of houd het subtiel door te kiezen voor een mooie leren poef zoals deze.

LEES OOK
5x binnenkijken in een urban jungle

nog meer: wooninspiratie